Vindu

7 planter for skyggefulle vindusbokser

7 planter for skyggefulle vindusbokser
  • 3549
  • Richard Franklin

7 planter for skyggefulle vindusbokser

  1. Hva er de beste plantene for vinduskasser i skyggen?
  2. Hva er de beste plantene for vindusbokser?
  3. Hvor mange planter skal jeg legge i en vindusboks?
  4. Hva kan jeg plante i et skyggefullt område?
  5. Hva kan du legge i en vinduskasse i tillegg til blomster?
  6. Kan du legge stauder i vindusbokser?
  7. Hvordan forbereder du en vindusboks for planting?
  8. Hvordan holder du en vindusboks fra å falle ned?
  9. Kan jeg dyrke lavendel i en vindusboks?
  10. Hvor lenge skal Vindusbokser være?

Hva er de beste plantene for vinduskasser i skyggen?

10 beste blomster til vindusbokser i Shade

Hva er de beste plantene for vindusbokser?

Petunier, pelargoner, zinnias, nasturtium og begonier er gode valg for hovedtema blomster. Fyll ut med ting som tomme planter, eføy, euonymus, lyng eller vinca, som vil kaskade over kanten av boksen. Impatiens gjør det bra på skyggefulle steder. Mer subtile valg inkluderer coleus, heliotrope og salvia.

Hvor mange planter skal jeg legge i en vindusboks?

Tradisjonell planting er når du gir nok plass mellom plantene til at planterne ser fulle ut etter 2 til 3 ukers ekstra vekst. Generelt vil jeg bruke 3 eller kanskje 4 planter i 10 eller 12-tommers planter, 4 til 6 planter i en 14 til 16-tommers planter og Seks til 8 planter i en 16 til 20-tommers planter og så videre.

Hva kan jeg plante i et skyggefullt område?

For fuktig skygge kan du plante:

Hva kan du legge i en vinduskasse i tillegg til blomster?

Måter å dekorere vindusbokser uten blomster på

Kan du legge stauder i vindusbokser?

Hvis hagearbeid ikke er din ting, eller hvis penger er et problem, er stauder det perfekte valget for vindusbokser. I riktig klima og miljø kan de overleve gjennom vinteren og vokse tilbake våren etter. I klima med lett frost kan de flerårige valgene dine virke uendelige.

Hvordan forbereder du en vindusboks for planting?

Sørg alltid for at vindusboksen har dreneringshull. For å hjelpe til med drenering, plasser 2 tommer ikke-biologisk nedbrytbare peanøtter eller gamle vinkork i bunnen av esken, og dekk deretter til med liggende stoff for å forhindre at jord siver ut. Deretter fyller du boksen halvveis med pottejord, og legger til plantene dine.

Hvordan holder du en vindusboks fra å falle ned?

For å forhindre at vindusbokser faller av, må du alltid sørge for at de er sikret. Metallbraketter boltet til veggen kan utvide vinduskarmene dine, samt bidra til å sikre containerne. Du kan også skru øyer i veggen på hver side av vindusboksen, og deretter feste vindusboksen med en sterk ledning.

Kan jeg dyrke lavendel i en vindusboks?

Lavendel trives i godt drenert jord, helst i hevet bed eller containerhage, og krever full sol. ... To slags mynte, kamille, ananas salvie, sitron-duftende pelargoner og fransk lavendelstjerne i denne vindusboksen av Granville, Ohio landskapsarkitekt Jennifer Bartley for Country Living.

Hvor lenge skal Vindusbokser være?

Når det gjelder høyden, kan du følge en tommelfingerregel: vindusboksen skal være omtrent 25 prosent av vinduhøyden eller 20 prosent hvis vinduene er veldig høye, for eksempel de som ofte finnes i salonggulvet i en brownstone.

Hagearbeid i Dallas, Fort Worth, Arlington og Nord-Texas
Hvilken plantesone er Fort Worth TX i?Hvilke grønnsaker vokser bra i Dallas?Når skal jeg starte en hage i Nord-Texas?Hva kan jeg plante i april i Nord...
Hvordan dyrke en hage i skyggen
En hage som bare får dappled sollys om dagen, kan dyrke grønnsaker. Grønnsaker dyrket for bladene og røttene er de beste valgene for skyggefulle hager...
Kan du dyrke grønnsaker innendørs?
Ja, du kan dyrke grønnsaker innendørs. Jeg har dyrket en rekke grønnsaker og urter, inkludert salat, ruccola, spinat, grønnkål, gulrøtter, reddiker, r...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.