Astilbe

Astilbe formeringsmetoder - Hvordan forplantes Astilbe planter

Astilbe formeringsmetoder - Hvordan forplantes Astilbe planter
  • 1930
  • Pierce Walters

Astilbe planteformering er raskest og enklest ved å skille jordstengler og plante dem separat. Voksne planter presterer bedre hvis de deles hvert tredje til fjerde år. Forplantning av astilbe planter gjennom deling gjøres best sent på høsten eller veldig tidlig på våren når planter har dødd tilbake eller før de har spiret.

  1. Kan du vokse astilbe fra kutting?
  2. Når skal astilbe skilles?
  3. Former seg astilbe?
  4. Hvor lang tid tar det astilbe å komme opp?
  5. Er astilbe en sol eller skygge?
  6. Vil astilbe blomstre det første året?
  7. Blomstrer astilbe mer enn en gang?
  8. Hva som vokser godt med Astilbe?
  9. Hvorfor blomstrer ikke astilbeen min?
  10. Skal jeg deadhead Astilbe?
  11. Spre astilbe planter?
  12. Er astilbe giftig for hunder?

Kan du vokse astilbe fra kutting?

Formering. Astilbe kan deles med hell om høsten eller tidlig på våren. Hvis du er delt om høsten, kan du plante på nytt de nye divisjonene, eller du kan lagre dem i potter i garasjen din om vinteren til gave til vennene dine, eller for å plante i hagen våren etter.

Når skal astilbe skilles?

Skjær dem tilbake om våren. Du kan også dele planten (grave et stykke ut med en spade) tidlig på våren eller høsten, men ikke før det tredje året. Å dele astilbes er sunt for planten og oppmuntrer til vekst, og delte planter vil se ut som den opprinnelige planten.

Former seg astilbe?

Astilbe er skyggetolerante planter med gjennomsnittlig fuktighetsbehov. De har bregne-lignende løvverk og fargerike blomster som spenner fra rosa til rødt eller hvitt. De vokser opp til 5 fot (1.5 m) høye og de kan formere seg raskt, så det er viktig å dele astilbe regelmessig.

Hvor lang tid tar det astilbe å komme opp?

Astilbe: 3 uker etter planting. Astilbe: 5 uker etter planting.

Er astilbe en sol eller skygge?

SOL OG SKYGGE Astilbe klarer seg best i delvis skygge, men de vil også vokse i full skygge. I kule, nordlige klima vil de fleste astilbe-varianter tåle heldags sol. SONE: Astilbes er vinterharde i sonene 3-8. NÅR DU PLANTER Astilbes skal plantes om våren når jorden er kjølig og fuktig.

Vil astilbe blomstre det første året?

Selv en liten plante vil raskt fylle ut og prestere godt det første året. ... Hvis du planter forskjellige typer astilbe, kan du forlenge blomsten nesten hele sesongen. Fjærene forblir i blomst i flere uker og fortsetter å se bra ut når de blekner og tørker på planten.

Blomstrer astilbe mer enn en gang?

Astilbes blomstrer mellom sensommeren og sensommeren. De blomstrer over en ganske lang sesong siden hver blomsterplomme består av hundrevis av tettpakket små blomster, som åpnes etter hverandre. Imidlertid blomstrer de ikke alle samtidig og er klassifisert med en blomstrende tid, alt fra tidlig til sen sesong.

Hva som vokser godt med Astilbe?

Lag vakre hagescener og kombiner dine Astilbes med deres favorittfamilieplanter som japanske iriser (Iris Ensata), sibiriske iris (Iris sibirica), pioner (Paeonia), Daylilies (Hemerocallis) i delvis skygge til fulle solsteder.

Hvorfor blomstrer ikke astilbeen min?

Astilbe liker en veldig organisk jord som holder på litt fuktighet i et område som får litt lys skygge. Hvis disse plantene tørket ut eller jorda ble varme og tørre, kan det påvirke måten de blomstrer og vokser på. Små blader, svidd blader antyder vanligvis tørre forhold.

Skal jeg deadhead Astilbe?

Deadheading astilbe vil ikke oppmuntre til nye blomster, så du bør la dem være på plass gjennom høsten. Til slutt vil blomstene tørke på stilkene, men skal holde seg på plass. Når du vinteriserer astilbe-planter, kan du kutte alt løvet av og la bare være en 3-tommers (7.5 cm) stamme over bakken.

Spre astilbe planter?

Hardy i sonene 3 til 8, den kan plantes om våren for blomster på midten av sommeren. De fleste astilber spres lett, så del plantene dine hvert tredje til femte år for å forhindre overbefolkning og for å holde dem kraftige og sunne.

Er astilbe giftig for hunder?

Astilbe kan være noen av de høyere plantene i den flerårige skyggen din, da de vokser til høyder mellom 2 og 5 fot. ... Dette er en av de lettere å dyrke skygge stauder siden den krever minimal pleie utover grunnleggende vanning. Både astilbe og gule corydalis er giftfrie for hunder.

De beste urtene å starte fra frø til hagesenger og beholdere
Urter som det er lett å dyrke fra frø inkluderer:basilikum.borage.ringblomst.kjervel.koriander.dill.persille.salvie.Hva er de enkleste urtene å vokse ...
Lær hvordan du kan dyrke urter i beholdere for sunne planter og praktisk høst
Hvordan dyrker du vellykket urter i potter?Hva er de enkleste urtene å dyrke i potter?Hvilke urter kan plantes sammen i en beholder?Er kaffegrut bra f...
Beste ferieurter - Grow A Christmas Herb Garden
Ferieurter legger til det spesielle preget for hjemmelaget mat og påvirker virkelig smaken på rettene dine....Urter som bør inkluderes:Timian.Salvie.R...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.