Ajwain

Info om Carom Plant Lær mer om Indian Herb Ajwain

Info om Carom Plant Lær mer om Indian Herb Ajwain
  • 3703
  • Pierce Walters
  1. Hva er ajwain herb?
  2. Hva er bruken av ajwain?
  3. Hvordan tar du vare på en plante?
  4. Kan også redusere magefett?
  5. Hva er bivirkningene av ajwain?
  6. Kan jeg spise ajwain daglig?
  7. Er ikke dårlig for leveren?
  8. Dreper ajwain bakterier?
  9. Er bra for hår?
  10. Hva heter ajwain på Kashmiri?
  11. Hvor lang tid tar det å vokse?

Hva er ajwain herb?

Ajwain, ajowan (/ ˈædʒəwɒn /) eller Trachyspermum ammi - også kjent som ajowan-karve, tymolfrø, biskopens ugress eller carom - er en årlig urt i familien Apiaceae. Både bladene og den frølignende frukten (ofte feilaktig kalt frø) av planten forbrukes av mennesker.

Hva er bruken av ajwain?

Fordøyelseshelse

Aktive enzymer forbedrer også strømmen av magesyrer, noe som kan bidra til å lindre fordøyelsesbesvær, oppblåsthet og gass. Planten kan også hjelpe til med å behandle magesår samt sår i spiserøret, magen og tarmene.

Hvordan tar du vare på en plante?

Carom vil vokse i nesten alle jordtyper, men foretrekker mer alkalisk jord. Det trenger ikke mye organisk materiale, og når det er i bakken, trenger det bare vanlig vanning og sollys. Forsikre deg om at jorden drenerer godt, og at du ikke overvanner den, og at karbonplantene dine skal begynne å vokse og spre seg.

Kan også redusere magefett?

Den har terapeutiske egenskaper

Det sies at ajwain har mange terapeutiske egenskaper på grunn av tilstedeværelsen av essensiell olje kalt tymol i den. Denne oljen kan til og med bidra til å fremme vekttap ved å øke stoffskiftet, forbedre fordøyelsen og lindre surhet.

Hva er bivirkningene av ajwain?

Ajwain har blodfortynnende egenskap og kan redusere blodproppene. Derfor anbefales det å unngå Ajwain eller dets kosttilskudd sammen med medisiner som reduserer blodpropp. Dette er fordi det kan øke sjansen for blødning [8].

Kan jeg spise ajwain daglig?

Tygg en skje med rå ajwainfrø hver dag om morgenen. Hold et gap på en halv time mellom å spise ajwain og spise frokosten. Hvis du har disse frøene det første om morgenen, hjelper de kroppen din med å frigjøre fordøyelsessaft som kan gjøre fordøyelsen bedre.

Er ikke dårlig for leveren?

Behandler lever og nyre: Å drikke vann kan også vise seg å være nyttig i behandling av lever- og nyrefunksjoner. Dreper dårlig lukt: Caromfrø kan kurere tannverk når den brukes med olivenolje og vann. Det hjelper også med å opprettholde munnhygiene.

Dreper ajwain bakterier?

Tymolen i caromfrøene fungerer også som et middel for å drepe bakterier. Ofte knuses disse frøene til en pasta og brukes til å behandle mindre kutt og sår.

Er bra for hår?

Å drikke ajwain vann regelmessig er kjent for å øke stoffskiftet, forbrenner fett og hjelper dermed til å miste vekt. Ajwain-frø hjelper til med å stoppe for-modnet hårfarging. For å tilberede denne blandingen, tilsett karryblader, tørre druer, sukker og caromefrø i en kopp vann og kok.

Hva heter ajwain på Kashmiri?

Shikara Namkeen Ajwain (Tumba Ajwain)

Hvor lang tid tar det å vokse?

Så dem, noen centimeter dype. i hagen med godt endret jord eller i beholderen med en potteblanding og tåke regelmessig. Hold beholderen i delvis skygge. Frøene vil spire innen 7-10 dager.

Forbedre jordkvaliteten Hvordan kondisjonere jord for bedre plantevekst
7 måter å forbedre hagejord påLegg til kompost. Kompost er nedbrutt organisk materiale, og det er det beste du bruker for å forbedre hagen til hagen. ...
Steiner i hagen Hvordan arbeide med steinete jord
En metode for å håndtere steinete jord er å lage hevede bed eller berms for planter å vokse i, over steinete jord. Disse hevede sengene eller bermene ...
Hva er hagejord - når skal du bruke hagejord?
Når skal du bruke hagejord Hagejord er beregnet på å jordes med eksisterende jord i hagesenger. Gartnere kan også velge å blande dem med andre organis...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.