Krokus

Vanlige krokusarter høst og vårblomstrende krokusplantesorter

Vanlige krokusarter høst og vårblomstrende krokusplantesorter
  • 3520
  • Asher Waters

Vårblomstrende krokusarter inkluderer:

  1. Er det krokuser som blomstrer om høsten?
  2. Hvor mange varianter av krokusene er det?
  3. Er alle høstblomstrende krokus safran?
  4. Hvordan kan du fortelle en krokus?
  5. Er krokus giftige for katter?
  6. Hvorfor blomstrer ikke krokusen min?
  7. Har krokusene en duft?
  8. Hvor mange farger kommer krokusen inn?
  9. Er det lilla krokuser??
  10. Hvordan ser du etter høstkrokus?
  11. Når kan jeg transplantere safrankrokus?
  12. Kommer safran fra høstkrokus?

Er det krokuser som blomstrer om høsten?

Ordet krokus fremkaller vanligvis bilder av muntre små blomster som kommer ut av snø og is som vårens første forkynner. Men det er noen få arter av slekten Crocus, en del av irisfamilien (Iridaceae), som blomstrer om høsten og andre høstblomstrende pærer som har ordet krokus i sitt vanlige navn.

Hvor mange varianter av krokusene er det?

Krokusblomster tilhører irisfamilien og har 80 forskjellige arter som finnes over hele kloden.

Er alle høstblomstrende krokus safran?

Den vanligste høstkrokusen er den spiselige Saffron Crocus (Crocus sativus)! Lilla blomster vises tidlig på høsten i kalde områder, og senere på høsten på varmere steder.

Hvordan kan du fortelle en krokus?

De har gresslette blader som vanligvis har en hvit stripe langs midten. Crocus vokser to til seks inches høy, med en spredning på tre til seks inches. Bladene er gresslignende. Blomstene kan være gule, hvite, lilla eller en blanding av disse fargene.

Er krokusene giftige for katter?

Vårkrokussen er en del av Iridaceae-familien, og kan i likhet med høstens slektning fortsatt være alvorlig giftig for kjæledyr. Symptomer inkluderer diaré, kanskje med blod, sikling og oppkast. Ekstreme tilfeller kan forårsake mange problemer, inkludert anfall og organskader, eller til og med død.

Hvorfor blomstrer ikke krokusen min?

Du plantet knollene om høsten, fluffet opp jorden og gjødslet rotsonen, men det er ingen blomster på krokus. ... Det er flere grunner til at en krokus ikke blomstrer. Noen av disse er kulturelle, skadedyr, eller du kunne rett og slett ha fått en dårlig pære.

Har krokusene en duft?

De vanligste krokusvarianter har liten eller ingen duft, men noen få av de som velger er ganske duftende. Selv om du kanskje ikke bruker mye tid utendørs tidlig på våren, er det ingen grunn til ikke å plante duftende vårpærer rundt gangvei, dekk eller uteplass.

Hvor mange farger kommer krokusen inn?

I følge University of California Extension kan gartnere velge mellom omtrent 50 forskjellige typer krokuspærer i farger som spenner fra hvit eller blekrosa og lavendel til mer intense nyanser av prangende blå-fiolett, lilla, oransje, rosa eller rubin. Vårblomstrende krokusarter inkluderer: Nederlandsk krokus (C.

Er det lilla krokuser??

Krokuser kommer i et stort utvalg av farger. Fra uskyldig hvit til glad gul og oransje, og fra myk lilla til dyp lilla. Avhengig av hvor du bor, blomstrer krokus fra sen vinter til tidlig på våren. Når du har plantet krokus, vil de komme tilbake hver vår, og gjøre dem til flerårige blomsterløk.

Hvordan ser du etter høstkrokus?

høstkrokuspærer

  1. Stilling: full sol.
  2. Jord: grov, dårlig til moderat fruktbar, godt drenert jord.
  3. Veksthastighet: raskt voksende.
  4. Blomstringsperiode: september til november.
  5. Hardførhet: helt hardfør.
  6. Pære størrelse: 5. ...
  7. Hagepleie: Plantepærer i naturalistiske drifter 10 cm (4 tommer) dype i juli eller august i grov, godt drenert jord.

Når kan jeg transplantere safrankrokus?

I middelhavsklimaer bør safrankrokuser deles om høsten etter at blomstene falmer og det graslignende løvet dør tilbake. Eldre planter drar mest fordel av deling fordi det vil øke avstanden mellom knollene og dermed gi en større andel næringsstoffer for hver enkelt.

Kommer safran fra høstkrokus?

Safran høstes fra safrankrokus, vitenskapelig navn Crocus sativus. Dette er en annen plante helt fra høstkrokusen (Colchicum Autumnale), også kjent forvirrende som engsafran.

TomTato-planteinfo som dyrker en plantet tomatpotetplante
Planter Tomtato planter akkurat som du ville gjort en tomat; ikke bakke rundt potetene, ellers kan du dekke transplantatet. TomTatoes bør dyrkes i ful...
Talladega planteinfo Dyrking av Talladega-tomater i hagen
Hva er de beste tomatene å dyrke i Louisiana?Hva forårsaker greenback på tomater?Kan jeg plante tomatene mine ute nå?Hvor mange tomater får du fra en ...
Sun Pride Tomato Care - Tips for dyrking av Sun Pride Tomatoes
Gi Sun Pride-planter to til tre fot (0.6 til 1 m.) av rom for luftstrøm og for dem å vokse. Vann plantene dine regelmessig og ikke la jorden tørke hel...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.