Tomat

Vanlige problemer med tomatfrukt

Vanlige problemer med tomatfrukt
  • 3504
  • Richard Franklin

Vanlige tomatproblemer

BLADER
Små, hvite til gule, hevede flekker på frukt, ofte kalt fugleperspektivBakteriell kreft
Forvrengt:
Gulfarger eller ikke, med nekrotiske områder eller ikkeCatfacing
Blossomenden flat og svartBlossom end rot

  1. Hva er galt med tomatfrukten min?
  2. Hva er vanlige tomatsykdommer?
  3. Hva er tegn på overvanning av tomatplanter?
  4. Hvordan ser tomatsykdommer ut?
  5. Hvor ofte skal tomater vannes?
  6. Hvordan blir jeg kvitt tomatfruktormene?
  7. Hva er de første tegnene på tomatskader?
  8. Hvordan ser rødme ut på en tomatplante?
  9. Hvordan kan du vite om en tomat er sunn?
  10. Hva gjør Epsom salt for tomater?
  11. Skal jeg fjerne gule blader fra tomatplanten?

Hva er galt med tomatfrukten min?

De mørke, sunkne flekkene på bunnen av tomater er blomsterråte. Det er så vanlig at de i tomatkretser kaller det kort sagt BER. Det er ikke en sykdom, men et symptom på kalsiummangel. Det oppstår på grunn av ujevn vanning (våt-tørr sykluser i jord), for høy nitrogen eller rotskader.

Hva er vanlige tomatsykdommer?

Tomato Disease Identification Key

Sopp
Tidlig rødhetXblader, frukt
Demping av (Rhizoctonia)Xblader
Fusarium krone og rotrotX
Fusarium visnerX

Hva er tegn på overvanning av tomatplanter?

SVAR: Hvis du har overvannet tomatplantene dine, vil plantene vise det med visne blader og stilker som er misfarget til gule eller brune og til og med kan falle av. Du kan også se blemmer eller støt på løvverk og ..

Hvordan ser tomatsykdommer ut?

Identifiserende: Denne tomat sykdommen (Septoria lycopersici) ser ut som små, runde flekker på bladene, og starter vanligvis på de laveste bladene først. Flekkene har mørkebrune kanter og lysere sentre, og det er vanligvis mange flekker på hvert blad. Infiserte blader blir til slutt gule og deretter brune og faller av.

Hvor ofte skal tomater vannes?

Vann nyplantede tomater godt for å sikre at jorden er fuktig og ideell for dyrking. Tidlig i vekstsesongen vanner planter daglig om morgenen. Når temperaturen øker, kan det hende du må vanne tomatplanter to ganger om dagen. Hagetomater krever vanligvis 1-2 tommer vann i uken.

Hvordan blir jeg kvitt tomatfruktormene?

Permetrin eller bifentrin er pyretroidinsektmidler som dreper ved kontakt og gir den raskeste nedslaget med god gjenværende virkning. Endelig er karbaryl (Sevin, karbaryl) et klassisk insektmiddel som har blitt brukt i generasjoner for å kontrollere larver på grønnsaker.

Hva er de første tegnene på tomatskader?

Tegn og symptomer

Hvordan ser rødme ut på en tomatplante?

Tidlige rødme symptomer begynner vanligvis etter at de første fruktene dukker opp på tomatplanter, og begynner med noen få, brune lesjoner på bunnen av bladene. Når lesjonene vokser, får de form av mållignende ringer, med tørt, dødt plantevev i midten.

Hvordan kan du vite om en tomat er sunn?

For eksempel har en sunn tomatplante mykt fuzzed, mellomgrønne blader. Hvis bladene på planten din har brune eller svarte flekker, hull, tyggede kanter eller uklar mugg som vokser på dem, noter du det før du leser listen over problemer.

Hva gjør Epsom salt for tomater?

Epsom salt brukt som bladspray eller jordadditiv vil hjelpe tomat- og pepperplanter å vokse og gi større, smakligere avlinger.

Skal jeg fjerne gule blader fra tomatplanten?

SVAR: Når tomatplantene dine har nådd 12 til 18 tommer høye, kan du merke at noen av bladene dør eller blir gule. Det er greit å fjerne bladene så lenge de er under første sett ..

Vegetabilske hjemmelagde forsiktighetsregler
Vær oppmerksom på følgende advarsler når du konserverer grønnsaker hjemme: Bruk ferskplukkede, faste (ikke overmodne) grønnsaker til hermetisering. Ka...
Vegetabilsk hage mikroklima
Hva er mikroklima i grønnsakshager. Mikroklima er områder i hagen din som varierer i mengder sollys, vind og nedbør de får. Mikroklima i grønnsakshage...
Stekte rotgrønnsaker
Enkle, klassiske stekte rotgrønnsaker Legg rotgrønnsakene og rødløken på et ristet bakeplate. Drypp med 1/4 kopp olivenolje, dryss med 1 1/2 ts kosher...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.