Jerusalem

Ledsagere for jordskokk - Hva skal du plante med jordskokk?

Ledsagere for jordskokk - Hva skal du plante med jordskokk?
  • 1848
  • Richard Franklin

Noen gode urtkammerater for jordskokker inkluderer:

  1. Hva er en god følgesvenn plante for artisjokker?
  2. Hva kan du plante med sunchokes?
  3. Spredes jordskokker?
  4. Vil jordskokker vokse i skyggen?
  5. Hvor mange artisjokker får du fra en plante?
  6. Spredes artisjokkplanter?
  7. Hva er jordskokk bra for?
  8. Hva kan du plante ved siden av jordskokker?
  9. Trenger jordskokker full sol?
  10. Er jordskokker i Jerusalem invasive?
  11. Hvordan blir du kvitt jordskokker?
  12. Hvordan hindrer du at jordskokker spres?

Hva er en god følgesvenn plante for artisjokker?

Hvis du planter artisjokker i grønnsakshagen din, inkluderer gode artisjokkplanter planter erter, kål, solsikker og dragon. Disse plantene vil ikke konkurrere om næringsstoffer. Artisjokker vokser i de fleste jordarter, men dypt bearbeidet, næringsrik jord full av organisk materiale vil øke artisjokkhøstingen din.

Hva kan du plante med sunchokes?

Til tross for disse uattraktive egenskapene er de oppført som ledsagerplanter for mais, peanøtter og rabarbra. I tillegg har jeg sett den oppført med noen spiselige blomster og urter vi er interessert i å dyrke: borage, cikorie og kamille, samt daylily, sitronmelisse og Joe-Pye Weed.

Spredes jordskokker?

Jordskokker er en spiselig knoll, omtrent som en potet. ... De sprer seg ved hjelp av smakfulle knoller, som deler seg under jorden. Selv et lite stykke knoll betyr et nytt anlegg året etter, og de er nesten umulige å bestråle. Dette kan være bra hvis de er plantet langt fra andre dyrkede områder.

Vil jordskokker vokse i skyggen?

Plante jordskokkknoller i Jerusalem 15 cm dype og la 30 cm ligge mellom hver knoll. Velg et sted for dem som får full sol og hvor jorden er dyp og fruktbar. Forsikre deg om at du ikke planter dem et sted der de vil kaste uønsket skygge.

Hvor mange artisjokker får du fra en plante?

En sunn plante skal produsere seks til ni knopper per plante. Hovedhøsten skjer vanligvis i april og mai. Velg knopper for størrelse, kompakthet og alder. Alle knopper av passende størrelse bør høstes ved å kutte stammen 2 til 3 tommer under bunnen av knoppen.

Spredes artisjokkplanter?

Det viktigste å vite om artisjokkplanter er at de er enorme. De kan vokse så store som 1 meter.) høyt og bredt. De sprer seg med store blader som lett kan skygge eller muskulere ut mindre planter.

Hva er jordskokk bra for?

Jordskokker er en utmerket kilde til kalium og en god kilde til jern. Ernæringsmessig er også en spesiell fiber som jordskokk inneholder i overflod, kalt inulin. Inulin er en type løselig fiber som balanserer blodsukkeret, og fungerer også som et prebiotisk middel.

Hva kan du plante ved siden av jordskokker?

Noen gode urtkammerater for jordskokker inkluderer:

Trenger jordskokker full sol?

Jordskokker vil vokse godt omtrent hvor som helst. Du kan dyrke dem i ethvert klima, i full sol til delvis skygge. De er flerårige i alle soner. Jordskokker er ikke masete med jord; de vil til og med produsere ganske pålitelig i leirejord.

Er jordskokker i Jerusalem invasive?

Jordskokker regnes som invasive av noen gartnere, og blomster bør kuttes før frø utvikler seg hvis du ikke vil at planten skal hoppe over gjerdet. ... Plant knoller 3 meter fra hverandre, hold jorden fuktig og vær tålmodig. De sender kanskje ikke skudd på en måned eller mer.

Hvordan blir du kvitt jordskokker?

Påfør herbicid med en sprøyte fra midtsommer til sen høst for å bli kvitt jordskokkstokker og knoller. Spray så snart plantene når en høyde på 8 til 12 tommer. Spray igjen 10 dager etter første påføring.

Hvordan hindrer du at jordskokker spres?

Dekk jorda med en tomme organisk mulch for enklere høsting og rotbeskyttelse. Plant i en dedikert seng som kan klippes rundt for kontroll, eller senk barrierer i jorden rundt sunchokes minst 24 tommer dyp for å forhindre spredning.

Hvordan dyrke pepperrot
Løsne jorden til 12 inches dyp og tilsett en spade med kompost. Plant rotskjæringen i 45 graders vinkel, med toppen av skjæringen 2 tommer under jordl...
Hvordan dyrke salat innendørs er det enkelt!
Hvordan dyrke salat innendørsGi det et hjem. Plastgryter er lette og allsidige, mens leiregryter har den funky DIY-estetikken. ... Bli skitten. Salat ...
Uheldige salatvoksende feil som gartnere gjør
Uheldige salatvoksende feil som gartnere gjørVelge feil tid å plante. Hvorfor ville du kjøpe salat hvis du kunne dyrke den hjemme raskt og for mindre ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.