Pekannøtt

Kontroll av Pecan Brown Leaf Spot - Hvordan behandle brune flekker på Pecan Leaves

Kontroll av Pecan Brown Leaf Spot - Hvordan behandle brune flekker på Pecan Leaves
  • 4384
  • Richard Franklin

Kontroll av Pecan Brown Leaf Spot Etter en god befruktningsplan har det vist seg å bidra til å minimere forekomsten av sykdommen. I områder som kan forvente varme, våte forhold, kan årlig påføring av soppdreper tidlig på våren være akkurat den rette motgiften mot pekannøtbrun bladflekk.

  1. Hvordan behandler du brune flekker på bladene?
  2. Hvordan behandler du pecan-skorpe?
  3. Hva kan jeg spraye på pecan-skorper?
  4. Hvordan blir du kvitt sykdommen i bladflekken?
  5. Hva betyr brune flekker på bladene?
  6. Skal jeg kutte av blader med brune flekker?
  7. Hva er den gjennomsnittlige levetiden til et pekantre?
  8. Hvorfor blir pekannøtter svarte og faller av treet?
  9. Hva får et pekantre til å dø?
  10. Hva sprayer du på pekantrær?
  11. Hva legger du rundt pekantrær?
  12. Når bruker du soppdrepende middel på pekantrær?

Hvordan behandler du brune flekker på bladene?

For organisk behandling er det flere trygge og praktiske behandlinger tilgjengelig. De fleste inneholder svovel eller kobberoktanat. Eller du kan prøve en mer tradisjonell behandling ved å spraye med en mild oppløsning av bikarbonat brus (natron) med ½ ts per gallon (2.5 ml.

Hvordan behandler du pecan-skorpe?

Pecan scab er den viktigste økonomiske sykdommen i pecan i det sørøstlige U.S. og kan ha betydelig innvirkning på mengden pekannøtter av høy kvalitet som produseres i løpet av en sesong. Pecan scab kan håndteres ved å fjerne frukthage gulvrester, tynning og beskjæring, og implementere et soppdrepende program.

Hva kan jeg spraye på pecan-skorper?

Hvis du lurer på hvordan du skal behandle pecan-scab, er det eneste effektive middel å spraye soppdrepende midler. Imidlertid er pekantrær generelt for høye til at huseiere lett kan spraye dem., og de må sprayes flere ganger for å bekjempe sykdommen.

Hvordan blir du kvitt sykdommen i bladflekken?

  1. Leve med sykdommen. De fleste trær tåler bladflekker med liten eller ingen tilsynelatende skade. ...
  2. Fjern infiserte blader og døde kvister. ...
  3. Hold løvet tørt. ...
  4. Hold plantene sunne. ...
  5. Bruk soppdrepende midler om nødvendig. ...
  6. Bytt ut planten.

Hva betyr brune flekker på bladene?

Hvorfor har planten min brune flekker på bladene? ... Vannbløte svarte og brune flekker på planteblader og stengler indikerer ofte at sopp eller bakteriell sykdom er problemet. Juster vanningsplanen og ikke la planter sitte i overflødig vann. Ofte er det alene nok til å stoppe sykdommens fremgang.

Skal jeg kutte av blader med brune flekker?

Når du ser døde blader, sovende stengler eller brune deler av blader, klipp dem bort. Det er greit å plukke døde blader eller stengler med hendene når det er mulig, bare ikke trekk for hardt, ellers kan du skade den sunne delen av planten din. Bruk saks eller beskjæringssaks for tøffere stengler eller for å fjerne brune bladspisser og kanter.

Hva er den gjennomsnittlige levetiden til et pekantre?

Morsomme fakta om pekantre:

Pekannøtter når modenhet omtrent tolv år og kan leve så lenge som 300 år! Ikke-podede frøplanter og innfødte pekantrær tar ofte 10 til 15 år å begynne å produsere frukt. Ympede varianter produserer frukt på 5-10 år avhengig av variasjon.

Hvorfor blir pekannøtter svarte og faller av treet?

Pecan-skorpe er forårsaket av soppen Cladosporium caryigenum. Til å begynne med danner soppen små, sirkulære, olivengrønne til svarte flekker på blader, bladblader og ytre mutter. Med tiden øker lesjonene i størrelse og blir svertet og sunket i utseende.

Hva får et pekantre til å dø?

Pekantrær som dør av stress, faller vanligvis under for en kombinasjon av faktorer, inkludert dårlig jorddybde eller drenering, mangel på vann, med for mange nøtter, frysing, dårlig behandling eller sykdom. Et pekantre som er i trøbbel ser kanskje ikke ut til å være syk før det er for sent.

Hva sprayer du på pekantrær?

Sinksulfat kan påføres sammen med både soppdrepende og insektmiddel, som skal påføres når sprøyting er berettiget. Sinksulfat vil forhindre rosettering i pekannøtter sammen med å holde bladene vakre og grønne. Hvis de ikke er vakre og grønne, er sjansen stor for at treet mangler sink.

Hva legger du rundt pekantrær?

Et halvt kilo ammoniumnitrat (eller lignende) per 100 kvadratfot kan påføres under drypplinjen til treet. Dette bør gjøres fra begynnelsen av budbreak (mars / april) og igjen på sensommeren eller forsommeren (mai / juni). Omtrent 6 til 12 tommer ny vekst er ønsket hvert år.

Når bruker du soppdrepende middel på pekantrær?

Søknadstiming er basert på det faktum at soppdrepende midler kontrollerer sykdommer ved å forhindre infeksjon de må påføres før infeksjoner oppstår (e.g. før nedbør med hensyn til sykdom med pecan-scab og flere av soppbladesykdommene).

Hvordan endre Sandy Soil
De beste sandjordendringene er de som øker sandjordens evne til å holde på vann og øke næringsstoffene i jorden også. Endring av sandjord med godt råt...
Jord soling en metode for å drepe ugress og sykdommer ved bruk av solen
Solsolisering av jord er en miljøvennlig metode for å bruke solens kraft til å kontrollere skadedyr som bakterier, insekter og ugress i jorden. Proses...
En nybegynnerveiledning for organisk hagearbeid
En nybegynnerveiledning for organisk hagearbeidIngenting har vokst raskere de siste årene enn den økologiske delen av dagligvarebutikken. ... Skriv ne...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.