Kul

Cool-Season og Warm-Season Crops

Cool-Season og Warm-Season Crops
  • 4349
  • Pierce Walters

Eksempler på kule sesonggrønnsaker inkluderer asparges, rødbeter, brokkoli, rosenkål, gressløk, kål, gulrøtter, blomkål, sveitsisk chard, grønnkål, purre, salat, løk, pastinakk, erter, reddiker, spinat og kålrot. Grønnsaker i den varme sesongen skal plantes etter at trusselen om frost har gått.

  1. Hva er forskjellen mellom kule sesongavlinger og varme sesongavlinger?
  2. Hva er en kul sesongavling?
  3. Hva er noen kule væravlinger?
  4. Hvilke avlinger dyrkes i sommersesongen?
  5. Er poteter kjølig eller varm sesong?
  6. Hva er varm sesong?
  7. Hva som vokser godt i varmt vær?
  8. Er gulrøtter en kjølig eller varm væravling?
  9. Er tomater en kul sesongavling?
  10. Hvilken temperatur vil drepe frøplanter?
  11. Hvilke planter vokser i kaldt klima?
  12. Hvilke grønnsaker vokser godt i kjølig vær?

Hva er forskjellen mellom kule sesongavlinger og varme sesongavlinger?

Kule sesongavlinger er de første som planter i hageåret. Dette kan være når som helst fra flere uker til et par måneder før siste frostdato. ... Varmsesongavlinger krever høyere jord- og lufttemperaturer; de plantes alltid etter siste frostdato.

Hva er en kul sesongavling?

En kjølig sesongavling er akkurat det du tror det er: en plante som trives i kjøligere temperaturer (70 grader eller under) og som kan overleve lett frost.

Hva er noen kule væravlinger?

Planter som vokser i kaldt vær

Hvilke avlinger dyrkes i sommersesongen?

La oss se på de beste grønnsakene du kan dyrke i kjøkkenhagen din i sommer:

Er poteter kjølig eller varm sesong?

Voks kule sesongavlinger som salat, brokkoli og poteter for å få en tidlig start på vårhagen. Disse avlingene trives i kjøligere temperaturer og er ideelle vårplanter.

Hva er varm sesong?

Varmsesonggress inkluderer Bermudagrass, St. Augustinegrass, Centipedegrass, Zoysiagrass, Bahiagrass og Carpetgrass. De blir ofte kalt sørlige gress fordi de vokser best i varme sommerområder og mangler vinterhardhet hos kjøligsesonggressene. ... De blir vanligvis brune og sovende om vinteren.

Hva som vokser godt i varmt vær?

De inkluderer tradisjonelle sommeravlinger som snapbønner, mais, agurker, meloner, paprika, tomater og squash. "Vinter" squash som eikenøtt, hubbard og banan er faktisk avlinger i varm sesong: navnet refererer ikke til plantesesongen, men til det faktum at de kan lagres for vinterforbruk.

Er gulrøtter en kjølig eller varm væravling?

Det er vanskelig å dyrke gulrøtter på sommervarmen. Gulrøtter er en kul sesongavling som vanligvis trenger mellom tre og fire måneder for å nå modenhet. De spiser sakte i kjølig vær og spirer best når omgivelsestemperaturen er rundt 70 F.

Er tomater en kul sesongavling?

Kjøligsesonggrønnsaker kan vokse ved kule jordtemperaturer, som jeg vil definere som 10 til 21 ° C (50 til 70 ° F) i rotsonen, som måles 10-15 cm under jordoverflaten. Til sammenligning foretrekker grønnsaker i varme årstider som tomater og paprika rotsonetemperaturer over 70 ° F (21 ° C).

Hvilken temperatur vil drepe frøplanter?

Tommelfingerregelen er at de fleste planter fryser når temperaturen holder seg på 28 ° F i fem timer. Det er selvfølgelig unntak fra denne regelen. Frøplanter, med sine ømme nye blader, gir ofte opp spøkelsen når temperaturen synker til 32-33 ° F.

Hvilke planter vokser i kaldt klima?

Topp 5 enkleste avlinger for kaldt vær

Hvilke grønnsaker vokser godt i kjølig vær?

Mange av de vanligste typene har spiselige blader eller røtter, som salat, gulrøtter og løk. Andre produserer spiselige frø, som erter og visse typer bønner. Og fremdeles er andre artige kokker, brokkoli og blomkål. De fleste av disse kan til og med tåle korte perioder med frost.

Dyrking av grønnsaker og urter i varmt klima
Hot Climate Garden GrønnsakerAubergine. En del av natthadefamilien, denne grønnsaken har flere navn rundt om i verden: brinjal aubergine, aubergine, m...
26 grønnsaker som kan vokse delvis i skyggen
Asparges, rosenkål, sveitsisk chard, reddik og pastinakk blomstrer i skyggefulle flekker. Skyggefulle forhold vil forlenge vekstsesongen til avkjøling...
Shade Loving Conifers - Velge bartrær til Shade Gardens
Hva bartrær gjør bra i skyggen?Vil bartrær vokse i full skygge?Hvilke eviggrønne gjør det bra i skyggen?Er bartrær skygge tolerante?Hvilke busker voks...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.