Delphiniums

Delphinium Winter Care Forbereder Delphinium-planter til vinteren

Delphinium Winter Care Forbereder Delphinium-planter til vinteren
  • 2711
  • Lester Lawrence

Som forberedelse for vintering av delphiniums, vanne plantene regelmessig når vinteren nærmer seg og fortsett til bakken fryser så hardt at den ikke lenger kan absorbere fuktighet. Vann ikke med sprinkler; kom inn der med en slange og la den sildre til røttene er grundig mettede.

  1. Kutter du ned delphiniums om vinteren?
  2. Kutter jeg ned delphiniums om høsten?
  3. Hva skjer med delphinium om vinteren?
  4. Gjør delphiniums seg på nytt?
  5. Gjør du deadhead delphinium?
  6. Er delphinium giftig å ta på?
  7. Hvordan passer du på delphiniums om vinteren?
  8. Er delphinium giftig for hunder?
  9. Kan du vinterså delphinium?
  10. Hvilken temperatur kan delphinium tåle?
  11. Gjør Delphiniums multiplisere?

Kutter du ned delphiniums om vinteren?

Tidligblomstrende stauder som pelargoner og delphiniumer kuttes til nær bakkenivå etter blomstring for å oppmuntre til friskt løvverk og sensommerblomstring. Disse blir deretter kuttet ned igjen om høsten eller våren.

Kutter jeg delphiniums om høsten?

Når du overvintrer delphiniums, beskjær delphiniumene under høstblomstringen ved å bruke samme stilkfjerningsmetode som om våren. Kutt hele planten tilbake til basalbladene når den slutter å blomstre, men la løvverket være på plass for å dø naturlig om vinteren.

Hva skjer med delphinium om vinteren?

Delphiniums er en hardføre urteaktig flerårig, noe som betyr at de er tolerante overfor vinteren vår som er hardfør ned til H5, (forklaring på frosthard.) På senhøsten og vinteren dør de helt tilbake til bar jord og vokser igjen hver vår.

Gjør delphiniums seg om?

Delphiniums er en av de hardeste staudene som finnes i hager i Nord-Utah. Imidlertid er de like vakre som de er tøffe. ... “De satte seg på de fleste årene, så de blir ofte forvekslet med perenials. “Larkspurblomster er litt mindre, men kommer i samme fantastiske farger som delphiniums.

Gjør du deadhead delphinium?

De høyere, storblomstrede delphiniumene trenger solide innsatser. ... Dødhode ved å kutte brukte blomsterpigger tilbake til små, blomstrende sideskudd. Etter at delphiniums har blomstret ferdig, kutt blomsterstilker til bakken, og nye, om enn mindre, blomsterstilker vil utvikle seg.

Er delphinium giftig å ta på?

Denne giftige planten er farlig, spesielt de yngre delene av planten. Hvis det konsumeres av mennesker, vil det forårsake alvorlige fordøyelsesproblemer, og hvis det berøres, kan det forårsake alvorlig hudirritasjon. Alle deler av planten inneholder giftige kjemikalier, inkludert forskjellige diterpenoidalkaloider som metyllycaconitine.

Hvordan passer du på delphiniums om vinteren?

Hvis delphiniums sitter våte i den sovende vintersesongen, kan de dø, så sørg for at du forhindrer dette. De trenger også rikelig med organisk materiale lagt til plantehullene når de først går inn, deretter regelmessig fôring gjennom hele vekstsesongen.

Er delphinium giftig for hunder?

Delphinium. Mer kjent som Larkspur, disse blomstrende plantene er svært giftige og utgjør en stor trussel for både hunder og mennesker. Selv om de kan forårsake nevromuskulære effekter i våre potete venner, kan en liten mengde av planten drepe et menneske.

Kan du vinterså delphinium?

Delphinium er en annen lett vintersådd flerårig og er alltid et nydelig tillegg til enhver blomsterhage. Avhengig av de valgte flerårige plantene, det første året blomstrer de kanskje ikke, men det neste året vil de, og de blir bare større og bedre hvert år.

Hvilken temperatur kan delphinium tåle?

Det anbefales å tvinge delphiniums med temperaturer fra 60 til 70 ° F. Sommernetter dyrket ved 70 ° F vil ta seks uker å blomstre, mens planter dyrket ved 60 ° F vil blomstre om ti uker.

Gjør Delphiniums multiplisere?

Delphiniums formerer seg raskt, så husk at planten minst vil doble seg i størrelse året etter. Hvis delingen er for stor, må anlegget deles opp igjen året etter.

Honey Locust Trees vs. Svart gresshoppe, sammenlignet
Det svarte gresshoppetreet har blågrønne blader som blir gulgrønne om høsten, mens honninghoppegrønnene er levende grønne om sommeren og blir helt gul...
Honey Locust vs. Mimosa trær
Den modne størrelsen på mimosa og honning gresshoppetrær er ganske annerledes. Mimosa trær kan nå en endelig høyde mellom 20 og 40 meter høye, med et ...
Skyline Honey Locust Care Lær hvordan du dyrker et Skyline Locust Tree
Hvordan dyrke en skyline gresshoppe. Skyline gresshopper foretrekker rik, fuktig, godt drenerende jord i full sol, som er minst 6 hele timer med direk...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.