Bestem

Bestem vs ubestemte tomater Hvordan skille en bestemt fra en ubestemt tomat

Bestem vs ubestemte tomater Hvordan skille en bestemt fra en ubestemt tomat
  • 3514
  • Henry Hill

Hvordan skille en bestemt fra en ubestemt tomat

  1. Hvordan vet jeg om jeg har bestemte eller ubestemte tomater?
  2. Hva er forskjellen mellom bestemt eller ubestemt?
  3. Hvilke tomatplanter er avgjørende?
  4. Er cherrytomater bestemt eller ubestemt?
  5. Er Early Girl tomat bestemt eller ubestemt?
  6. Er kaffegrut bra for tomatplanter?
  7. Skal jeg beskjære bestemte tomater?
  8. Ville en livstidsdom bli betraktet som en ubestemt eller bestemt dom?
  9. Hva er forskjellen mellom bestemte og ubestemte feil?
  10. Hvor høye bestemmer tomatplanter?
  11. Er Big Beef tomat bestemt eller ubestemt?
  12. Er gul pære tomat bestemt eller ubestemt?

Hvordan vet jeg om jeg har bestemte eller ubestemte tomater?

Ubestemte varianter har blader som er fordelt mer og ser mer ut som vinstokker. Sjekk blomster- og fruktproduksjonen. Hvis tomatplanten blomstrer samtidig og produserer alle tomatene samtidig, er det en bestemt tomat.

Hva er forskjellen mellom bestemt eller ubestemt?

Bestemte varianter krever liten eller ingen staking av planten. Ubestemte varianter utvikler seg til vinstokker som aldri toppes og fortsetter å produsere til de blir drept av frost. De foretrekkes av hjemmeavlere og lokale bønder som vil ha moden frukt gjennom sesongen.

Hvilke tomatplanter er avgjørende?

De aller fleste hagetomater er enten langvinete ubestemte (cordon) varianter, eller en mellomliggende kategori som kalles "energisk determinates", hvorav "Roma" og "Celebrity" er gode eksempler. Disse og andre kraftige bestemte varianter setter en stor innledende avling, men med god pleie vil de fortsette.

Er cherrytomater bestemt eller ubestemt?

De fleste tomatvarianter er ubestemte, inkludert de fleste arvestykker og kirsebærtyper. Selv mange dvergtomatsorter er ubestemt. Noen av de mest populære tomatene å dyrke, inkludert 'Beefsteak', 'Big Boy', 'Brandywine', 'Sungold' og 'Sweet Million', er ubestemte varianter.

Er Early Girl tomat bestemt eller ubestemt?

Early Girl er en cultivar av tomat med ubestemt vekst, noe som betyr at den produserer blomster og frukt til den blir drept av frost eller en annen ekstern faktor (kontrast til en bestemt cultivar, som vil vokse til en begrenset, forhåndsdefinert form og være mest produktiv for en stor høst før du dør eller avtar ...

Er kaffegrut bra for tomatplanter?

Høy i nitrogen, de kan få et nytt liv som en naturlig gjødsel og avskrekkende skadedyr, og er ideelle for bruk i dyrking av tomater. ... Avhengig av det tiltenkte resultatet, kan kaffegrut spres rundt bunnen av tomatplanter eller brukes i kompost for dem.

Skal jeg beskjære bestemte tomater?

Bestem tomater trenger ingen beskjæring annet enn å fjerne alle suger under den første blomsterklyngen, fordi beskjæring ikke vil påvirke fruktstørrelsen eller plantekraften. Hvis du gjør noe beskjæring i det hele tatt over den første blomsterklyngen på bestemte tomater, kaster du bare potensiell frukt.

Ville en livstidsdom bli betraktet som en ubestemt eller bestemt dom?

Derimot er en ubestemt setning en som består av en rekke år - for eksempel “20 år til livet.”Med en ubestemt setning er det alltid en minimumsperiode (som igjen kan reduseres med studiepoeng), men utgivelsesdatoen, hvis noen, er usikker.

Hva er forskjellen mellom bestemte og ubestemte feil?

Feil er klassifisert i to typer - bestemme og ubestemte feil. Bestemme feil kan unngås eller korrigeres og videre klassifiseres som instrumentelle feil, operative feil, metodefeil, additive og proporsjonale feil. Ubestemte feil er tilfeldige feil som analytikeren ikke har kontroll over.

Hvor høye bestemmer tomatplanter?

Bestem tomater er kortere enn ubestemte fordi deres apikale meristem er en blomstrende knopp. Bestem tomater forblir vanligvis 5 meter høye og under.

Er Big Beef tomat bestemt eller ubestemt?

Den store frukten har gammeldags tomatsmak, og vinstokkene er motstandsdyktige mot mange av problemene som kan motvirke gartnere. Frukten bæres på kraftige, ubestemte vinstokker fra sommer til frost. Sammenlignet med andre typer biff, er Big Beef tidlig og vil sette frukt pålitelig selv i kjølig, vått vær.

Er gul pære tomat bestemt eller ubestemt?

Klem av nedre blader og sett planten i bakken i en vinkel slik at stammen er vannrett under jorden, men oppreist over bakken. Den gule pæren er en ubestemt type tomat. Selv om frukten er liten, er vinrankene store og seige. De vil vokse kraftig til ca 6 til 10 meter høye.

Hva er Genovese basilikum Lær om dyrking og stell av Genovese basilikum
Hvordan bryr du deg om Genovese basilikum?Hvordan dyrker du Genovese basilikum?Hvordan bryr du deg om en basilikumplante?Er Genovese basilikum bra for...
Spicy Globe Basil Plants Hvordan vokse Spicy Globe Bush Basil
Voksende krydret klode basilikumvann lett for ikke å løsne frø fra planteplassen. Hold jorden fuktig til du ser spiring, og tynn når frøplanter er ca....
Hva er Queen of Sheba Basil Hvordan vokse Queen of Sheba Basil Urter
Basil 'Queen of Sheba' (Ocimum basilicum)Plantefor. En gang hver måned i vekstsesongen.Vanning. Hold godt vannet.Jord. Lett, godt drenert jord.Grunnle...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.