Gjødsel

Gjødsel Side-dressing vegetabilske avlinger

Gjødsel Side-dressing vegetabilske avlinger
  • 4550
  • Pierce Walters

Gjødsel side-dressing gir ekstra næringsstoffer til vegetabilske avlinger, slik at de kan produsere til sitt fulle potensiale. Side dressing er påføring av gjødsel i en grunne fur eller bånd langs siden av vegetabilske radavlinger eller i en sirkel rundt individuelle planter.

  1. Hva er det beste rundt gjødsel til grønnsaker?
  2. Hva betyr sidebinding med gjødsel?
  3. Hvilken gjødsel skal jeg bruke til tomater?
  4. Hvilken gjødsel som brukes til toppdressing?
  5. Hvilke grønnsaker liker ikke gjødsel?
  6. Hva er den beste naturlige gjødsel for grønnsakshage?
  7. Når skal jeg tilsette gjødsel i grønnsakshagen min?
  8. Hvordan bruker du en 10 10 10 hage?
  9. Hvor ofte skal jeg gjødsle tomater?
  10. Hva betyr sidedressing i oppdrett?

Hva er det beste rundt gjødsel til grønnsaker?

Gjødselvalg

De fleste gartnere bør bruke en komplett gjødsel med dobbelt så mye fosfor som nitrogen eller kalium. Et eksempel vil være 10-20-10 eller 12-24-12. Disse gjødselene er vanligvis enkle å finne. Noen jordarter inneholder nok kalium for god plantevekst og trenger ikke mer.

Hva betyr sidebinding med gjødsel?

Hva er sidedressing?? Det er bare hva navnet tilsier: å kle planten med gjødsel ved å legge den til siden av stilkene. Gartnere legger vanligvis en gjødsellinje langs planteraden, ca. 10 cm.) vekk fra stilkene, og deretter en annen rad på samme måte på motsatt side av plantene.

Hvilken gjødsel skal jeg bruke til tomater?

Velg en gjødsel som har et balansert forhold mellom de tre hovedelementene, for eksempel 10-10-10, eller der mellomtallet (fosfor) er større enn det første tallet (nitrogen), for eksempel 2-3-1. Tomater er tunge matere og trenger vanligvis gjødsel med mindre jorden din er veldig rik.

Hvilken gjødsel som brukes til toppdressing?

Mineralgjødsel som raskt er løselig i vann, brukes oftest til toppdressing. Disse inkluderer nitrogengjødsel, inkludert ammoniumnitrat, urea, en vandig løsning av ammoniakk og natriumnitrat (for sukkerroer); alle kaliumgjødsel; og superfosfat.

Hvilke grønnsaker liker ikke gjødsel?

Veg som liker mye gjødsel er poteter og marger / courgetter / gresskar. Det er rotvekstene du bør unngå å gjødsel helt i.e. gulrøtter, pastinetter, reddik, svensker osv. da det får roten til å "gaffel".

Hva er den beste naturlige gjødsel for grønnsakshage?

En god gjødsel er en du kan lage selv - kompost - og den er gratis. Hvis du regelmessig legger til kompost i din veggiejordjord, kan det være lite behov for å gjødsle ytterligere. Spred ½ ”lag kompost over jorden etter at hver avling er ferdig.

Når skal jeg tilsette gjødsel i grønnsakshagen min?

Vanligvis påføres en balansert gjødsel hver tredje til fjerde uke gjennom vekstsesongen. Ikke stopp påføringen når frukt dukker opp - fortsett å påføre gjødsel etter behov for å sikre fortsatt produksjon. Grønnsaker som vokser i leirejord, trenger mindre gjødsel enn de i sandjord.

Hvordan bruker du en 10 10 10 hage?

Fordeler med 10-10-10 gjødsel

Den største fordelen er at den er enkel å bruke. Du trenger ikke å tenke på hvilke næringsstoffer plantene dine trenger. Du strør bare 10-10-10 rundt dem. Det er også lett tilgjengelig for planter og brytes raskt ned.

Hvor ofte skal jeg gjødsle tomater?

Tomater skal først gjødsles når du planter dem i hagen. Du kan da vente til de setter frukt for å begynne å gjødsle igjen. Etter at tomatplantene begynner å dyrke frukt, legg til lett gjødsel en og annenhver uke til den første frosten dreper planten.

Hva betyr sidedressing i oppdrett?

Gjødsel side-dressing gir ekstra næringsstoffer til grønnsaksavlinger, slik at de kan produsere til sitt fulle potensiale. Side dressing er påføring av gjødsel i en grunne fur eller bånd langs siden av vegetabilske radavlinger eller i en sirkel rundt individuelle planter.

Vegetabilsk avling Jord pH-toleranser
En pH på 6.5 er ideell; området fra pH 6.0 til 7.0 er bra for grønnsaker. Veksten av de fleste grønnsaker vil ikke bli hindret hvis jordens pH er mell...
Jord- og plantemedier for containere
En blandingsbeholderblanding må være næringsrik og holde fuktighet i flere dager....Hjemmelaget vegetabilsk potteblanding:5 liter fullmoden kompost (e...
Plantenæringsstoffer for grønnsakshager
Gjødselvalg De fleste gartnere bør bruke en komplett gjødsel med dobbelt så mye fosfor som nitrogen eller kalium. Et eksempel vil være 10-20-10 eller ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.