afrikansk

Gjødsling afrikanske fioler - Lær hvordan du kan mate afrikanske fiolette planter

Gjødsling afrikanske fioler - Lær hvordan du kan mate afrikanske fiolette planter
  • 2170
  • William Hensley

Afrikansk fiolett gjødsel må være vannløselig og i et forhold spesielt utviklet for plantens behov. Den beste tiden for gjødsling af afrikanske fioler er om våren når planten vokser aktivt. Unngå å mate afrikanske fioler om vinteren.

  1. Hva er den beste gjødsel for afrikanske fioler?
  2. Hvordan gjødsler du afrikanske fioler?
  3. Hvordan kan jeg få min afrikanske fiolett til å blomstre igjen?
  4. Er kaffegrut bra for afrikanske fioler?
  5. Er Miracle Grow bra for afrikanske fioler?
  6. Trenger afrikanske fioler spesialmat?
  7. Skulle du dødhode afrikanske fioler?
  8. Liker afrikanske fioler å bli mistet?
  9. Skal du fjerne døde blomster fra afrikanske fioler?
  10. Hvor ofte skal afrikanske fioler vannes?
  11. Når skal jeg ompote min afrikanske fiolett?
  12. Hvor lenge lever afrikanske fioler?

Hva er den beste gjødsel for afrikanske fioler?

Gjødsling. En lav-nitrogen, høy-fosfor, oppløselig plantemat er veldig bra for afrikanske fioler. Jeg gjødsler hver gang jeg vanner, ved hjelp av Jacks Classic 10-30-20 formel (klikk her for å bestille fra Amazon) . Vindushage planter får en 1/4 ts til 1 liter varmt vann.

Hvordan gjødsler du afrikanske fioler?

Fruktjuice og melk. Lag en flytende gjødsel ved å skylle melk og noen fruktjuicebeholdere før du kaster dem, og bruk deretter skyllevannet til dine afrikanske fioler. Melkesukken inneholder nitrogen, kalium og fosfor i proteinform, som frigjøres av organismer i jorden.

Hvordan kan jeg få min afrikanske fiolett til å blomstre igjen?

Den vanligste grunnen til at afrikanske fioler ikke blomstrer, er fordi de ikke får nok lys. Afrikanske fioler trenger indirekte sollys, direkte kan brenne bladene. Velg et nord- eller østvendt vindu for best resultat. Hold planter borte fra kaldt glass og roter potten en gang i uken, slik at alle blader får lys.

Er kaffegrut bra for afrikanske fioler?

Er kaffegrunn bra for afrikanske fioler? Ja, kaffegrut er en flott hjemmelaget gjødsel for afrikanske fioler. Lag en blanding av tørket kaffegrut og tørkede eggeskall, og jobb deretter den kaffemalte blandingen i toppen av jorden. Påfyll hvert par måneder.

Er Miracle Grow bra for afrikanske fioler?

Miracle-Gro® Indoor Potting Mix er spesielt formulert for å gi innendørs planter som afrikanske fioler akkurat det rette vekstmiljøet. For best resultat, plant afrikanske fioler i afrikanske fiolette potter, som er små (4- til 5-tommers) keramiske eller plastvannbeholdere.

Trenger afrikanske fioler spesialmat?

Afrikanske fioler trenger en viss prosentandel av nitrogen, fosfor og kalium pluss sporstoffer. Det anbefalte forholdet for afrikanske fioler er 14-12-14. Det er kommersielle formler tilgjengelig spesielt for gjødsling af afrikanske fioler, men mange av disse bruker urea som nitrogenkilde.

Skulle du dødhode afrikanske fioler?

Dødehode afrikanske fioler for å oppmuntre til flere blomster. Afrikanske fioler lager nyttige blomsterplanter siden de kan blomstre i opptil ni måneder per år. De trenger de andre tre månedene fri som en hvileperiode. Som med alle planter er riktig pleie viktig for å maksimere plantens helse og blomstring.

Liker afrikanske fioler å bli mistet?

Å plassere planter over vann gir dem også fuktighet. Det er den beste måten å fukte planter som ikke kan mistes på grunn av uklare blader som er utsatt for bladflekking og rotting, for eksempel afrikanske fioler og piggyback-planten (Tolmiea).

Bør du fjerne døde blomster fra afrikanske fioler?

Når du kutter ned en afrikansk fiolett, er målet ganske enkelt å fjerne døde eller ødelagte blader og brukte blomster. Det er strengt tatt et skjønnhetsregime som også gir ny vekst tilgang til mer lys og luft. Du kan kutte en afrikansk fiolett når som helst på året, i motsetning til beskjæringsreglene på mange andre typer planter.

Hvor ofte skal afrikanske fioler vannes?

“Hvor ofte vanner du afrikanske fioler?”Er kanskje det mest funderte afrikanske fiolette dilemmaet. Den beste guiden er å kjenne toppen av jorden: hvis den er tørr å ta på, er det på tide å vanne. Afrikanske fioler bør få tørke ut mellom hver vanning for best resultat. Overvanning kan drepe en plante.

Når skal jeg ompote min afrikanske fiolett?

Mange vellykkede dyrkere av afrikanske fioler anbefaler å potte om med fersk pottejord to ganger i året eller mer. I det minste bør en afrikansk fiol ompottes når planten blir rotbundet, dvs.e., Violet har vokst ut av sin nåværende pott i den grad at røttene vokser ut og rundt rotkulen.

Hvor lenge lever afrikanske fioler?

Afrikanske fioler kan leve lenge, så lenge som 50 år! For å få dem dit, må du gi god pleie som inkluderer ompotting av afrikanske fioler. Trikset er å vite når du skal potte om en afrikansk fiolett og hvilken størrelse på jord og beholder du skal bruke. Denne artikkelen vil hjelpe med det.

Sone 9 planter som blomstrer om vinteren - Dekorative vinterplanter for sone 9
Her er noen årlige blomster som vokser godt som vinterplanter for prydhager i sone 9:Stemorsblomster.Fioler.Nelliker.Babyens pust.Geraniums.Delphinium...
Dyrking av grønnsaker om vinteren Lær om sone 9 vintergrønnsaker
Sone 9 grønnsaker for vinterhagen som er frosttolerante inkluderer:Rødbeter.Brokkoli.rosenkål.Kål.Gulrøtter.Blomkål.Chard.Collards.Hva kan jeg plante ...
Sone 8 Blomstrende trær Voksende blomstrende trær i Sone 8-regioner
Sone 8 Blomstrende trevarianterVenus kornved. Dogwood er en klassisk vårblomstring, men det er mange sorter du kanskje ikke har hørt om, inkludert Ven...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.