Ympet

Ympede tomater

Ympede tomater
  • 1120
  • William Hensley
  1. Er podede tomater bedre?
  2. Hvorfor blir tomater podet?
  3. Hvordan tar du vare på en podet tomatplante?
  4. Hvilken grunnstamme brukes til podede tomater?
  5. Hva er ulempene med pode?
  6. Hvorfor er poding dårlig?
  7. Hvorfor poder du tomat til aubergine?
  8. Hva er rootstock tomater?
  9. Hva er poenget med pode planter?
  10. Fjerner du sidestykker fra podede tomater?
  11. Hvor gode er podede tomatplanter?
  12. Kan du dyrke podede tomater i vekstposer?

Er podede tomater bedre?

Egnet for. Auberginer, chili, agurker, tomater, meloner, squash og paprika kan podes på egnede grunnstammer. Ympede grønnsaksplanter kan ha større kraft og / eller mer motstand mot jordbårne sykdommer og skadedyr som nematoder.

Hvorfor blir tomater podet?

Tomattransplantasjon ble populær på 1960-tallet som en måte å redusere visse sykdommer forårsaket av jordbårne plantepatogener som Raletonia solanacearum. For øyeblikket brukes imidlertid poding for ikke bare å beskytte mot visse sykdommer, men også toleranse mot abiotisk stress som flom, tørke og saltholdighet.

Hvordan tar du vare på en podet tomatplante?

Trimming & trene dine podede tomatplanter

Hvert blad skal ha god plass til å sole seg i solen og bør støttes fra bakken. Hvis et blad er i skygge, vil det produsere mindre sukker og holde seg litt fuktig, noe som betyr at det vil være mer utsatt for sykdom og gi mindre og mindre frukt.

Hvilken grunnstamme brukes til podede tomater?

'Maxifort' er så mye brukt fordi den har kraftig vegetativ vekst og har motstand mot mange vanlige sykdommer. Imidlertid er andre grunnstammesorter som 'Estamino' eller 'Beaufort' også populære blant produsenter.

Hva er ulempene med pode?

Ulemper ved pode og spiring:

Hvorfor er poding dårlig?

Mange treaktige prydplanter og de fleste frukttrær formeres ved poding. Noen ganger mislykkes graftforeningen, noe som resulterer i at hovedstammen bryter av, tilbakeslag, dårlig vekst eller død av den øverste delen av planten. I motsetning til dette vil rotsystemet ofte forbli i live og kan sende sugende skudd.

Hvorfor poder du tomat til aubergine?

En måte å kontrollere vilkesykdommen på som bakteriell vilje eller rotråte / stamrot er å pode stammen av tomatplanter med aubergineunderstammen. Bruk av podesystemet ved bruk av aubergine som grunnstamme forventes å være i stand til å overvinne problemene med vissen eller råtnesten selv i vått vær eller i nedsenkede planter.

Hva er rootstock tomater?

Rootstock tomater. Johnny's tilbyr generativ tomatunderstamme - typen som leder mer energi til fruktproduksjon - og vegetativ tomatunderstamme - typen som leder mer energi til voksende blader og stilker.

Hva er poenget med pode planter?

Grafting og spirende er hagebruksteknikker som brukes til å koble sammen deler fra to eller flere planter, slik at de ser ut til å vokse som en enkelt plante. Ved poding vokser den øvre delen (scion) av en plante på rotsystemet (rootstock) til en annen plante.

Fjerner du sidestykker fra podede tomater?

Men fjern sideskuddene. Tungt løvverk som overskygger frukten, bør fjernes. Ympede tomater dyrket mot en vegg eller trellis kan støttes på streng eller ledninger festet vertikalt. Alternativt 2.5 m innsatser med 30 cm intervaller vil være nødvendig.

Hvor gode er podede tomatplanter?

“Det er to store fordeler med podede tomater: 1) Økt motstand mot jordbårne sykdommer og 2) Grunnstammene er større og mye kraftigere enn på ikke-podede tomater, og dette får planten til å vokse raskere, med et større bladområde og en 30- til 50 prosent større totalutbytte.”Um, wow!

Kan du dyrke podede tomater i vekstposer?

Dyrk podede tomater for økt avling

I tillegg til å dyrke de vanlige cordon-tomatene i drivhuset prøver vi de podede tomatene, dyrket i en growbag utenfor. På slutten av sesongen vil vi sammenligne resultatene. Du trenger: growbag.

Talladega planteinfo Dyrking av Talladega-tomater i hagen
Hva er de beste tomatene å dyrke i Louisiana?Hva forårsaker greenback på tomater?Kan jeg plante tomatene mine ute nå?Hvor mange tomater får du fra en ...
Sun Pride Tomato Care - Tips for dyrking av Sun Pride Tomatoes
Gi Sun Pride-planter to til tre fot (0.6 til 1 m.) av rom for luftstrøm og for dem å vokse. Vann plantene dine regelmessig og ikke la jorden tørke hel...
Heatwave II Tomatinfo Voksende En Heatwave II Hybrid Tomat
Heatwave II er en bestemt tomatplante, noe som betyr at den er mer en busk enn et vintre og trenger mindre støttesystem. Den vokser til 60-90 cm.) høy...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.