Vinca

Voksende årlig Vinca fra frøsamling og spirende frø av Vinca

Voksende årlig Vinca fra frøsamling og spirende frø av Vinca
  • 4219
  • Jacob Bradley
  1. Hvordan spiser du vinca frø?
  2. Er vinca lett å dyrke fra frø?
  3. Hvordan forplanter du årlig vinca?
  4. Hvor lang tid tar det for periwinkle frø å spire?
  5. Vil Vinca sette seg på nytt?
  6. Hvor dypt skal du plante vinca frø?
  7. Gjør vincas som sol eller skygge?
  8. Er vinca årlig eller flerårig?
  9. Hvordan oppfordrer du Vinca til å spre seg?
  10. Er vinca giftig for hunder?
  11. Bør Vinca kuttes?
  12. Hva er forskjellen mellom vinca og impatiens?

Hvordan spiser du vinca frø?

Hvordan man så

  1. Så vinca innendørs 12-15 uker før siste frost.
  2. Så frø i startformel for frø og dekk til med 1/8 tomme startformel for frø.
  3. Frøene er følsomme for overvanning, hold dem lett fuktige.
  4. Frøplanter dukker opp i 14-21 dager ved 75-78 grader F.

Er vinca lett å dyrke fra frø?

Selv om denne planten ikke er frosthard, kan du dyrke den som en flerårig plante hvis du bor i USDA plantehardførhetssoner 9 og over. Å samle vinca frø fra modne planter er ikke vanskelig, men å dyrke årlig vinca fra frø er litt vanskeligere.

Hvordan forplanter du årlig vinca?

Forplantende årlig Vinca

Denne planten kan lett forplantes ved å ta stiklinger tidlig på høsten. Rot dem i vann om vinteren. Plante rotfiskene i pottejord på senvinteren og vokse til barnehageplanter for å sette ut når været blir varmere neste vår.

Hvor lang tid tar det for periwinkle frø å spire?

Fjern plastdekselet når frøene spirer, vanligvis om en til to uker.

Vil Vinca sette seg på nytt?

Årlig vinca er en tropisk / subtropisk plante. I varme områder vokser de som en flerårig. I varme områder vokser de som en selvsådd årlig.

Hvor dypt skal du plante vinca frø?

Antall vinca frø du planlegger å spire, dikterer hvilken type beholder du skal bruke. Individuelle frøstartbeholdere, som torvpotter eller andre potter som måler 2 tommer i diameter og 2 tommer i dybden, er ideelle hvis du vil plante et lite antall vinkafrø.

Gjør vincas som sol eller skygge?

Vinca trenger lite vedlikehold, og deadheading er ikke nødvendig. De gjør det bra i full sol til delvis skygge, og tåler litt tørke, selv om de blomstrer best med vanlig vanning.

Er vinca årlig eller flerårig?

Vinca dyrkes som en årlig. Det kommer ofte tilbake de følgende somrene fra selvsådd frø. Årlig vinca er ikke det samme som de flerårige flerfamilien (Vinca minor eller V.

Hvordan oppfordrer du Vinca til å spre seg?

Vinca er tørke-tolerant og krever ikke ekstra vanning bortsett fra på de varmeste dagene. Gjødsle vinca med en granulær tidsfrigjøringsgjødsel tidlig på våren for å oppmuntre til ny vekst og spredning.

Er vinca giftig for hunder?

Vinca-alkaloider kjent som vinblastin og vinkristin er mye brukt i cellegift for å behandle en rekke kreftformer hos mennesker og dyr. Siden denne periwinkle inneholder disse alkaloidene, hvis de inntas av hunder, kan de være giftige og forårsake en rekke bivirkninger.

Bør Vinca kuttes?

Unngå beskjæring av vinca minor i løpet av mai og juni mens den blomstrer for å unngå å miste de fargerike blomstene før de dør en naturlig død. Utfør en hard beskjæring hvert annet til tredje år for å kontrollere veksten, forynge vinca minor og oppmuntre til den beste ytelsen.

Hva er forskjellen mellom vinca og impatiens?

Impatiens blomster er virkelig flate, mens vinca blomster har en dyp og nesten klokkeformet struktur. Du kan også studere bladene deres. Vinca-blader har en mørk, blank farge og en spiss spiss, mens bladene til en impatiens-plante er lysegrønne og har skarpe kanter.

Tips om sommergrønnsakshøsting
Plukk sommergrønnsaker når de er unge og ømme - større er ikke bedre. Sjekk avlingene daglig. Når det er mulig, spis sommergrønnsaker dagen du plukker...
3 måter å dyrke ferske grønnsaker om vinteren
3 måter å dyrke ferske grønnsaker om vinterenMinitunneler kan være hjemmelagde med PVC eller metallbøyler, eller kjøpes som minitunnelsett. ... Strawb...
3 måter å dyrke mer mat i år
Hva er måtene som mer mat kan dyrkes på?Hvordan kan jeg dyrke mer mat hjemme?Hvordan dyrker du mat hele året?Hvordan kan jeg øke planteveksten min nat...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.