Lavendel

Voksende lavendel i sone 9 - de beste lavendelvarianter for sone 9

Voksende lavendel i sone 9 - de beste lavendelvarianter for sone 9
  • 2878
  • Pierce Walters

Lavendelvarianter for sone 9 Et stort utvalg av lavendel for sone 9 er "fenomenal" lavendel. Denne varianten gjør det spesielt bra i fuktig sone 9-klima, inkludert Florida. Den er avledet fra Grosso (Lavandula x intermedia), et kjent duftende utvalg.

  1. Hvilket utvalg av lavendel er best?
  2. Hvilket utvalg av lavendel er mest duftende?
  3. Er lavendel en flerårig i sone 9?
  4. Hvilken lavendel blomstrer lengst?
  5. Kan lavendel vokse i sone 9?
  6. Hva skjer hvis du ikke beskjærer lavendel?
  7. Som er den søteste luktende lavendel?
  8. Hva er forskjellen mellom engelsk lavendel og fransk lavendel?
  9. Som er den hardeste lavendel?
  10. Hvilken temperatur er for varm for lavendel?
  11. Hva er den enkleste lavendel å dyrke?
  12. Hvor er det beste stedet å plante lavendel?

Hvilket utvalg av lavendel er best?

Lavandula x intermedia 'Grosso'

'Grosso' anses av mange å ha den beste duften av alle lavendler og dyrkes ofte for bruk som en kuttblomst.

Hvilket utvalg av lavendel er mest duftende?

Vanligvis dyrket i lavendelmarkene i Frankrike, er 'Grosso' lavandinplanter den mest duftende av alle lavendler. Dens sterkt duftende lilla blomster brukes ofte til å lage parfymer og poser.

Er lavendel en flerårig i sone 9?

I motsetning til de som bor i kaldere regioner og kanskje trenger å ta med lavendel om vinteren, kan du la planten være på plass om vinteren i sone 9. ... Lavendel er hardfør i U.S. Department of Agriculture hardiness soner 5 til 9, selv om noen varianter er hardere eller bare kan vokse i to eller tre soner.

Hvilken lavendel blomstrer lengst?

Svar: To av de lengste blomstrende lavendelformene er Lavandula angustifolia 'Irene Doyle' og hybrid L. 'Goodwin Creek Grey. 'Den beste måten å få lavendel til å blomstre hele sommeren er å plante flere forskjellige typer som blomstrer sekvensielt.

Kan lavendel vokse i sone 9?

Mens lavendel vokser godt i tørre områder av sone 9 som ligner på dets opprinnelige middelhavsmiljø, kan det være en utfordring å dyrke denne urten i våtere sone 9-klima. ... Mange varianter av lavendel gjør det bra i regioner i sone 9 med varme, tørre somre og milde vintre, som mye av Sør-California.

Hva skjer hvis du ikke beskjærer lavendel?

En årlig beskjæring er et viktig skritt for langvarig lavendel (Lavandula spp. og hybrider) planter. Uten den vokser de en stor, slank, treaktig base som kan splitte seg opp - den ser dårlig ut og forkorter plantens levetid.

Som er den søteste luktende lavendel?

De mest duftende lavendelplantene er Lavandin (Lavandula x intermedia). Flere sorter av engelsk lavendel (Lavandula angustifolia) blir også verdsatt for sin herlige duft. Lavandula x intermedia, også kalt Lavandin, er et hybrid kryss mellom Lavandula angustifolia og Lavandula latifolia.

Hva er forskjellen mellom engelsk lavendel og fransk lavendel?

Hovedforskjellen mellom franske og engelske lavendler er at engelske lavendler er mer kaldharde, gir en sterkere duft og lever lenger, men franske lavendler kan produsere blomster mye lenger.

Som er den hardeste lavendel?

Lavandula angustifolia har blitt verdsatt her i århundrer og har blitt kjent som engelsk lavendel. Det er det vanskeligste av alt, med smale blader og sommerblomstrende korte blomsterstikker holdt rett over løvet.

Hvilken temperatur er for varm for lavendel?

Temperatur: Om vinteren liker lavendel det kjølig, men ikke trekkfullt; temperaturen kan falle til så lite som 5 ° C om natten og skal ikke være varmere enn 18 ° C om dagen. Dette betyr at du bør holde dem borte fra varmeovner som vil tørke dem ut og trekkvinduer som kan kjøle dem for mye.

Hva er den enkleste lavendel å dyrke?

Engelsk lavendel er den enkleste lavendel å dyrke, med varianter som 'Munstead' og 'Hidcote' betraktet som de enkleste og mest allsidige lavendelvarianter, da de krever minimalt med vedlikehold og kan overleve i både varme og kalde klimaer.

Hvor er det beste stedet å plante lavendel?

Lys: Lavendel trenger full sol og godt drenert jord for å vokse best. I varme sommerklima kan ettermiddagsskygge hjelpe dem til å trives. Jord: Lavendel vokser best i lave til moderat fruktbare jordarter, så ikke endre jorden med organisk materiale før du planter. Lavendel fungerer best i nøytrale til svakt alkaliske jordarter.

Corn mache Perfekt for vintergrønnsakshagen
Maismasse, også kalt majssalat og lammesalat, er en av de mest kaldtolerante grønnsakene du kan dyrke, noe som gjør det til et perfekt valg for vinter...
Dyrker en salathage
5 tips for å dyrke en salathage:Fôr jorden. Salatgrønnsaker vokser best i fruktbar, fuktighetsretentiv jord, så grav i litt kompost eller godt rottet ...
Grunnleggende om sommersuksjonsplanting Hva du skal plante i juli og august
Hva kan jeg plante i juli og august?Hvilke grønnsaker kan plantes i juli og august?Hva kan jeg plante i et hevet bed i august?Er det for sent å plante...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.