Mulch

Veiledning for bruk av mulch på riktig måte

Veiledning for bruk av mulch på riktig måte
  • 3202
  • Brian Casey
  1. Hvordan klipper du ordentlig?
  2. Hvor skal du ikke bruke mulch?
  3. Trenger du å legge noe under mulch?
  4. Bør du vanne før eller etter mulking?
  5. Kan jeg bare legge mulch over ugress?
  6. Hvilken type mulch er best?
  7. Skal jeg fjerne gammel mulch?
  8. Hvilken mulch varer lengst?
  9. Trekker svart mulch termitter?
  10. Hva skal jeg legge ned før mulking?
  11. Forhindrer avis under mulch ugress?
  12. Er det ille å legge mulch ved siden av huset ditt?

Hvordan klipper du ordentlig?

Jevn ut og planer området som skal mulkes med en landskapsrake eller for hånd. Påfør et lag plastdekk eller stoffdekorasjon for ekstra ugressbekjempelse. Pakk ut den nye mulken i en trillebår. Bruk en spade eller hender og plasser små hauger med mulch rundt plassen du jobber med.

Hvor skal du ikke bruke mulch?

IKKE mulch med steiner.

Unngå spesielt steiner rundt vanlige grunnplanter som azalea, hortensia og barlind; disse plantene trives i sure jordarter (de med et pH-nivå under syv), og bergmasse hever jordens pH, noe som gjør en sur jord mer basisk.

Trenger du å legge noe under mulch?

Når du bruker mulch i landskapet ditt, er det ikke behov for bruk av kunstig ugressbarriere som plast eller landskapsmateriale. Disse materialene fungerer ikke og er ikke ugressbarrierer. De er bare nødvendige under stein. Det er for å forhindre at jorden blandes med steinen.

Bør du vanne før eller etter mulking?

Du bør spre mulken din til å være to til fire inches tykk. Hvis mulken din er for tynn, kan ugress presse gjennom. Hvis mulken din er for tykk, forhindrer den at vann når jorden. Vann etter mulking - Dette er et valgfritt trinn, men en endelig vanning kan bidra til å sette mulken på plass.

Kan jeg bare legge mulch over ugress?

Ugress trenger lett og varm jord for å overleve. For å bruke mulch som en naturlig lukebarriere, må du legge ned et 2- til 3-tommers lag. Det er nok til å holde de fleste ugressfrøene fra å spire. Fordi du blokkerer deres tilgang til sollys, vil de ikke ha nok energi til å presse gjennom mulken.

Hvilken type mulch er best?

Strimlet bark er en av de beste mulktypene å bruke i bakker, og den brytes ned relativt sakte. Noen strimlede barkdekk er biprodukter fra andre næringer og regnes som miljøvennlige.

Skal jeg fjerne gammel mulch?

Faggrønne tommelen hevder at det å bli kvitt fjorårets mulch er helt unødvendig. Mulch brytes gradvis ned og tilfører gunstige næringsstoffer og annet organisk materiale i jorden. ... Men hvis du er nede på en tomme, fyll på det gamle laget med en ekstra tomme ny mulch for å holde det på sitt optimale nivå.

Hvilken mulch varer lengst?

Vanligvis dyrere enn de andre mulchene som er nevnt her, holder cedertre lenger enn de fleste mulker takket være dens motstand mot forfall. Oljene anses å avvise insekter også. Fordi denne mulken er langvarig, gir den ikke mye ernæringsmessig fordel for jorden under den.

Trekker svart mulch termitter?

Det fuktige miljøet oppfordrer termitter til å utforske området ved å grave tynne tunneler og lete etter mat (i.e., tre). Mulken gir dekning for denne utforskningen. ... Mulch tiltrekker seg ikke nødvendigvis termitter, men kan tjene som en invitasjon for dem å feire på huset ditt.

Hva skal jeg legge ned før mulking?

Hvordan klargjøre mulch senger

  1. Drep og fjern ugress. ...
  2. Trim nærliggende trær og busker. ...
  3. Rake mulch-sengen din. ...
  4. Dyrk jorda. ...
  5. Kanten av mulch-sengen din. ...
  6. Glatt ut mulchbedet ditt. ...
  7. Behandle mulchbedet ditt. ...
  8. Start mulching!

Forhindrer avis under mulch ugress?

Bruke Avis Under Mulch

Avis vil kvele ugress. Ugresset kan imidlertid etterlate frø som kan spire i avdekket jord neste år.) Legg papir helt opp til rotsystemet til planter i hagen. Hold papiret ca. 1-2 inches unna stilkene.

Er det ille å legge mulch ved siden av huset ditt?

En vanlig bekymring for huseiere er trusselen om at et lag med mulch påført ved siden av et husfundament kan trekke termitter (Isoptera). ... For å være på den sikre siden, la det være en fots bredde av bakken mulch-fri langs hele fundamentet og sørg for at dør- og vinduskarmer ikke berører mulken.

Høstplantingsveiledning for sone 6 Når skal høstgrønnsaker plantes i sone 6
Hva kan jeg plante om høsten i Sone 6?Når skal jeg plante høstgrønnsaker?Hva kan jeg plante i september i sone 6?Når kan jeg plante grønnsaker i Sone ...
Formering av planter med barn som lærer planteformering til barn
Hvordan lærer du et barn å forplante seg?Hva er planteformeringsunger??Hva er den vanligste og enkleste metoden for forplantning av planter?Hva er sti...
Sone 4 Xeriscape planter - Hva er noen kaldharde Xeriscape planter
Noen tips og lister om den perfekte kalde regionen xeriscape planter kan få deg i gang på veien til tørkehagesuksess....Noen ideer for vakker sone 4-f...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.