Arvestykke

Heirloom Tomatplants Hva er en arvestomat

Heirloom Tomatplants Hva er en arvestomat
  • 1995
  • William Hensley

En arvestomat (også kalt arvstomat i Storbritannia) er en åpen pollinert, ikke-hybrid arvestruktur av tomat. De er klassifisert som: familiens arvestykker, kommersielle arvestykker, mystiske arvestykker eller skapte arvestykker. De har vanligvis kortere holdbarhet og er mindre sykdomsresistente enn hybrider.

  1. Hva betyr arvestykke i arvestomater?
  2. Hva gjør en tomat til en arvestomat?
  3. Hva er forskjellen på arvestomater og vanlige tomater?
  4. Hva slags tomater er arvestomater?
  5. Hvorfor er arvestomater ulovlige?
  6. Er arvestomater vanskelig å dyrke?
  7. Hvordan smaker arvestomat?
  8. Hva er arvestomater bra for?
  9. Hvorfor er arvestomater så dyre?
  10. Kan du spise arvestomater rå?
  11. Er en beefsteak-tomat en arvestomat?
  12. Kan jeg dyrke tomater fra arvestomater?

Hva betyr arvestykke i arvestomater?

Arvestykke, et begrep som brukes om hverandre med Heritage, refererer til varianter av tomater hvis frø har blitt overlevert i generasjoner. Arvestykkesorter er åpen pollinert. Dette betyr at du kan redde frø fra arvestomater, plante dem og forvente at de vokser til nye tomatplanter.

Hva gjør en tomat til en arvestomat?

Frøene er det som gjør en arvestomat til en arvestomat. De overføres fra sesong til sesong, hentet av bøndene fra tomatplantene som produserte den beste frukten. ... Heirloom-tomater blir også ofte pollinert, noe som betyr at de pollineres naturlig av fugler, insekter, vind eller menneskelige hender.

Hva er forskjellen på arvestomater og vanlige tomater?

Arvestomater er varianter som har blitt dyrket uten å krysse i 40 år eller mer. Dette er i motsetning til de typiske supermarkedstomatene, som er hybrider som er nøye krysset for å ha spesielle egenskaper.

Hva slags tomater er arvestomater?

Topp ti arvestomatsorter

Hvorfor er arvestomater ulovlige?

Patenterte gener beveger seg i pollen, og skaper frø som kan forbli levedyktige i opptil ti år. Hvis en bondes åker inneholder det patenterte frøet, og han ikke har kjøpt det, er det ulovlig å høste dem. Han kan heller ikke lagre frøene til fremtidige avlinger.

Er arvestomater vanskelig å dyrke?

Voksende arvestomater kan være vanskelig, men ofte krever mer arbeidskraft og produserer lavere avlinger enn moderne tomatvarianter. Den største bekymringen med produksjon av arvestomater er sykdom. ... Som et resultat kan det hende at arvestykker ikke produserer så lenge som sykdomsresistente varianter.

Hvordan smaker arvestomat?

Selv om de ofte blir referert til som "svarte" tomater, er de fleste av disse arvestomatsortene mer rødbrune eller lilla-brune. Svarte tomater har en jordaktig, nesten røykfylt sødme for seg, med litt mindre syre enn røde tomater. Smaksprofilen blir ofte referert til som "røykfylt, kompleks og vinlignende".

Hva er arvestomater bra for?

Heirloom-tomater er en rik kilde til vitamin C, som hjelper næring av binyrene og reduserer stress. Ett middels arvestykke gir 40 prosent av det daglige behovet ditt for dette immunbyggende næringsstoffet. 2. Tomater beskytter kardiovaskulær helse.

Hvorfor er arvestomater så dyre?

Arvestomater er dyre fordi de ikke blir masseprodusert. Med færre tilgjengelige (enn hybrider) forblir prisen vanligvis høy. Arvestykker er ikke sykdomsresistente, vinrankene produserer mindre per dekar enn hybridvarianter, og de reiser ikke bra.

Kan du spise arvestomater rå?

På grunn av sin pulserende smak, bør arvestomater enten være rå eller kokte akkurat nok til å varme dem opp. For en rask pastarett, prøv vår Ravioli med No-Cook Heirloom Tomat Sauce.

Er en beefsteak-tomat en arvestomat?

Beefsteak Red - Heirloom Tomato. Beefsteaks blir alltid dyrket for sin smak og størrelse for oppskæring og sommersmørbrød. Denne sorten produserer stor, kjøttfull rød frukt over en lang sesong på ubestemte planter.

Kan jeg dyrke tomater fra arvestomater?

De er åpen pollinert, noe som betyr at frøene vil produsere planter som er identiske med moderplanten. Dette betyr at du kan spare arvestomatfrøene og dyrke de samme tomatene neste år.

Sage Kitchen Basics
Hvilken mat smaker godt med Sage?Hvordan bruker du fersk salvie?Hva er de vanligste bruksområdene for Sage?Hva slags salvie brukes til matlaging?Kan d...
Hvordan dyrke sitronmelisse innendørs
Lys. I både innendørs og utendørs miljøer sitronmelisse et solfylt sted. I motsetning til en utendørs sitronbalsamplante - som tåler litt skygge - tre...
Hva du trenger å vite om Bee Balm Plant
Biebalsamplanten er nordamerikansk innfødt og trives i skogsområder. Biebalsam er også kjent for sitt botaniske navn Monarda, og er veldig attraktiv f...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.