Milkweed

Hvordan dyrke sommerfuglgress (Asclepias tuberosa)

Hvordan dyrke sommerfuglgress (Asclepias tuberosa)
  • 3917
  • Michael Williams

Denne arten er lett å dyrke fra frø, men kan også forplantes fra rotskjær. Skjær taproot i 2-tommers seksjoner om høsten og plant i vertikal retning. Planter vil blomstre fra frø om 2-3 år, og transplanterer ikke godt på grunn av den dype taproot.

  1. Hvordan dyrker du Asclepias tuberosa?
  2. Hvor raskt vokser Asclepias tuberosa?
  3. Spredes butterfly milkweed?
  4. Hvordan starter du en sommerfuglgress?
  5. Gjør kolibrier som melkegress?
  6. Hvor høy vokser Asclepias tuberosa?
  7. Er butterfly milkweed invasiv?
  8. Er butterfly milkweed giftig for hunder?
  9. Vokser melkevekst hvert år?
  10. Hvor skal jeg plante melkevegen min?

Hvordan dyrker du Asclepias tuberosa?

Sommerfuglgress fungerer best på steder med full sol, men kan tilpasse seg litt skygge så lenge den får minst seks timer direkte sollys per dag. Butterfly ugress er tilpasset mindre enn ideelle jordforhold, og er godt egnet til leire, tørr og til og med steinete jord og tørkeforhold.

Hvor raskt vokser Asclepias tuberosa?

Det er en obligatorisk langdagsplante, noe som betyr at den krever lange dager for blomstring. Planter vokser raskt under fotoperioder på 14 timer eller lenger, og vil begynne å blomstre omtrent åtte til ni uker etter transplantasjon når de dyrkes i gjennomsnitt 68 ° F.

Spredes butterfly milkweed?

Den er innfødt i Nord-Amerika og reproduserer seg hovedsakelig fra frø. Når den er etablert, kan den spre seg fra sitt rhizomatøse rotsystem.

Hvordan starter du en sommerfuglgress?

Svar: Høst frøbøssene til sommerfuglluker når belgene begynner å splitte. Frø kan sås direkte utendørs sent på høsten eller startes innendørs. Når du sår frø utendørs, må du opparbeide jorden på et beskyttet sted tidlig til midten av november.

Gjør kolibrier som melkegress?

Milkweed er en must-have sommerfugl plante. Ikke bare er det vertsplanten for monarker - kolibrier (og mange andre sommerfugler) som disse blomstene også. Det er dusinvis av varianter tilgjengelig, men sumpmelk virker som monark- og kolibrifavoritten i hagen vår.

Hvor høy vokser Asclepias tuberosa?

Også kjent som Asclepias tuberosa, oransje melkevei, pleurisrot og gul melkevei, kan planten vokse til å være hvor som helst fra en til to meter høy og er preget av blanke grønne blader og klynger av lyse oransje til gule blomster som er rike på nektar og pollen, som igjen tiltrekker seg sommerfugler ...

Er butterfly milkweed invasiv?

I følge det nordamerikanske nettverket for invasive arter er en invasiv art “en ikke-innfødt art... ... Noen arter av melkevei, som vanlig melkevek (Asclepias syriaca), har en tendens til å være mer aggressive i hageinnstillinger eller forstyrrede områder, og har dermed et rykte om å være "ugressige".

Er butterfly milkweed giftig for hunder?

Pet Poison Helpline rapporterer at melkevei er en moderat til alvorlig forgiftning hos hunder og katter, noe som betyr at du kommer til veterinæren så snart du mistenker at kjæledyret ditt har inntatt planten, eller til og med sommerfugler eller larver som spiser melkekvist.

Vokser melkevekst hvert år?

Flerårige melkevekster vokser tilbake år etter år. De gir habitat for å reise Monarch-sommerfugler. Hvis melkeveget er flerårig, som Asclepias curassavica (tropisk melkevek) avbildet ovenfor, vil du legge merke til små blader som vokser fra bunnen av planten på et eller annet tidspunkt etter at de øvre stilkene er forbrukt.

Hvor skal jeg plante melkevegen min?

Planter på solplasser. Jord: Det er en Milkweed-variant for hvert landskap. Vanlig melkvekst vokser godt i gjennomsnittlig hagejord. Swamp Milkweed, som navnet antyder, vil gjøre det best i et fuktig miljø, noe som gjør det flott for våte enger eller regnhager.

TomTato-planteinfo som dyrker en plantet tomatpotetplante
Planter Tomtato planter akkurat som du ville gjort en tomat; ikke bakke rundt potetene, ellers kan du dekke transplantatet. TomTatoes bør dyrkes i ful...
Talladega planteinfo Dyrking av Talladega-tomater i hagen
Hva er de beste tomatene å dyrke i Louisiana?Hva forårsaker greenback på tomater?Kan jeg plante tomatene mine ute nå?Hvor mange tomater får du fra en ...
Sun Pride Tomato Care - Tips for dyrking av Sun Pride Tomatoes
Gi Sun Pride-planter to til tre fot (0.6 til 1 m.) av rom for luftstrøm og for dem å vokse. Vann plantene dine regelmessig og ikke la jorden tørke hel...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.