Goldenrod

Hvordan dyrke Goldenrod Flowers (Solidago)

Hvordan dyrke Goldenrod Flowers (Solidago)
  • 1716
  • Lester Lawrence

Goldenrod er som de fleste villblomster, så det er lett å dyrke fra frø. Så frøene direkte ute på høsten eller våren. Når du når den siste frostdatoen, kan du så frøene ute om våren. Hvis du bestemmer deg for å plante om høsten, gjør det 6-8 uker før din første frostdato.

  1. Hvordan vokser du Solidago?
  2. Hvordan bryr du deg om en Solidago?
  3. Hvor vokser Solidago?
  4. Er Solidago en flerårig?
  5. Er Goldenrod giftig for hunder?
  6. Er Goldenrod bra for hva som helst?
  7. Vil goldenrod vokse i skyggen?
  8. Hvorfor planter bønder goldenrod?
  9. Skal jeg kutte Goldenrod?
  10. Hva vokser godt med goldenrod?
  11. Hvilket dyr spiser gullrør?
  12. Hva er forskjellen mellom goldenrod og ragweed?

Hvordan vokser du Solidago?

Som mange villblomster er goldenrod ekstremt lett å dyrke fra frø, som kan sås direkte utendørs om høsten eller våren eller startes innendørs 6 til 8 uker før siste frostdato. Hvis du planter frøene sent på høsten eller tidlig på vinteren, vil de begynne å spire når temperaturen blir varm våren etter.

Hvordan bryr du deg om en Solidago?

Vann. Vann nye gullrodeplanter ukentlig for å opprettholde moderat fuktig (men ikke fuktig) jord. Modne gullrodsplanter har god tørketoleranse og trenger sjelden ekstra vanning med mindre du har en lang strekning uten nedbør.

Hvor vokser Solidago?

Hvordan vokse

  1. Dyrking Voks i dårlig til moderat fruktbar, helst sand, godt drenert jord i full sol.
  2. Formering Propagat ved deling om våren.
  3. Foreslåtte plantesteder og hagetyper Kuttblomster Blomsterkanter og senger Hytte & Uformell hage Prairie Planting Wildlife Gardens.

Er Solidago en flerårig?

Først og fremst, i motsetning til mange av våre "ugress", er det naturlig. Og faktisk er arten Solidago, eller Goldenrod, en stor familie av tøffe, flerårige nr. Amerikanske innfødte blomster som er mer forskjellige enn du tror.

Er Goldenrod giftig for hunder?

Selv om ikke alle planter er dødelige, kan noen forårsake alvorlige fordøyelsesproblemer, smerte og ubehag. Noen plantedeler er giftfrie, mens andre deler på samme plante er giftige.
...
Planter giftige for kjæledyrene dine.

Vanlig navnBotanisk navnGiftige deler
FritillariaFritillaria collinapærer
GoldenrodSolidago sempervirens
Hårete VetchVicia spp.

Er Goldenrod bra for hva som helst?

Goldenrod brukes til å redusere smerte og hevelse (betennelse), som et vanndrivende middel for å øke urinstrømmen og for å stoppe muskelspasmer. Det brukes også mot gikt, leddsmerter (revmatisme), leddgikt, så vel som eksem og andre hudsykdommer.

Vil goldenrod vokse i skyggen?

Blåstammet gullrør (Solidago caesia)

I motsetning til mange gullrødder vokser blåstammet gullrør best delvis i skygge, men tåler full sol.

Hvorfor planter bønder goldenrod?

Goldenrod-planter gir nektar for vandrende sommerfugler og bier, og oppfordrer dem til å forbli i området og pollinere avlingene dine. ... Ofte tenkt på som årsaken til sommerallergi, blir arten feilaktig anklaget, da pollen fra allergisk skapende ragweed er til stede på tidspunktet for gullrodsblomstring.

Skal jeg kutte Goldenrod?

Det er ikke nødvendig å beskjære goldenrod, men hvis du gjør det, kutt ned gammel vekst på sen vinter.

Hva vokser godt med goldenrod?

Når jeg designer en skyggekant, sørger jeg alltid for å ta med noe gult eller kartbruk minst hver 10 fot og gjenta det nedover linjen for å forene plantingen. Disse følgesvennene lyser også opp rommet: Lavendelblå, hardfør ageratum. Hvitblomstret aster.

Hvilket dyr spiser gullrør?

Mange fugler og pattedyr drar også direkte fordel av Goldenrods. For eksempel spiser gullfinker og noen spurver Goldenrodfrø. Noen ganger vil pattedyr, små og store, spise løvet, men det er vanligvis ikke en foretrukket matkilde for dem.

Hva er forskjellen mellom goldenrod og ragweed?

Goldenrod har enkeltblad og Ragweed har flikete eller dissekerte blader. Golden Rod blomster er lyse gule og pene, og Ragweed blomster er kjedelige og ikke-beskrivende (se bilder i denne artikkelen). Den største forskjellen mellom de to og viktigste for allergikere er måten de pollinerer på.

Høstplantede grønnsaker til hagen din
Beste planter for en høstens grønnsakshageArugula: Dyrk arugula som salat. ... Rødbeter: Planter rødbeter 10-12 uker før første frost for høsthøst. .....
Blader som skiller seg ut voksende planter med vakker løvverk
Mange rangerer hostas som det flerårige bladverket, da det ikke er tvil om at disse bladene skiller seg ut. De kan være grønne, blå, gull eller flerfa...
Planter med flerfarget løvverk som plukker ut fargerike planteblader
Hvilken plante har flerfargede blader?Hvordan identifiserer jeg planten min?Hvordan identifiserer du løvverk?Hva er Coleus Leaf?Hvorfor er ikke Croton...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.