Duftende

Hvordan dyrke duftende pelargoner

Hvordan dyrke duftende pelargoner
  • 1237
  • Jacob Bradley

Duftbladede pelargoner kjøpes vanligvis som små planteskoler. Plant dem i gjennomsnitt til rik, middels fuktig, godt drenert jord; eller i potter fylt med en torvbasert potteblanding. Geranium foretrekker en litt sur jord. Full sol gir vanligvis den beste blomstringen, men de tåler delvis skygge.

  1. Er duftende pelargoner Hardy?
  2. Hvor mye sol trenger duftende pelargoner?
  3. Hva gjør du med duftende geraniumblader?
  4. Hvordan overvintrer du duftende pelargoner?
  5. Kommer geranium tilbake hvert år?
  6. Er duftende pelargoner giftige for hunder?
  7. Skal jeg kutte ned duftende pelargoner?
  8. Hvordan dyrker du duftende pelargoner i potter?
  9. Skulle du deadhead duftende pelargoner?
  10. Er duftende geraniumblader spiselige?
  11. Kan jeg tørke duftende geraniumblader?
  12. Hva kan jeg gjøre med citronella geraniumblader?

Er duftende pelargoner Hardy?

Best av alt, duftbladige pelargoner er svært enkle å dyrke. Husk imidlertid at de må flyttes til et frostfritt sted om vinteren.

Hvor mye sol trenger duftende pelargoner?

Nettstedskrav

Duftende pelargoner kan vokse i godt drenert potteblanding i 8 til 12 tommer brede beholdere med dreneringshull. Innendørs planter trenger fire timer med direkte sollys hver dag, med dagtemperaturer mellom 65 og 70 grader Fahrenheit og nattemperatur på 55 F.

Hva gjør du med duftende geraniumblader?

Rose-duftende geraniumblader brukes til å tilsette smak i sukker, te, eddik, enkle sirup, bakevarer og gelé. De blandes ofte med sukker og blir liggende på et varmt sted i 2-4 uker. Det tilsatte sukkeret kan deretter brukes til baking og te.

Hvordan overvintrer du duftende pelargoner?

Hvis du tar med potte-duftende pelargoner innendørs om vinteren, gi dem et sted nær et lyst øst- eller sørvindu for best vekst. Planter blir slanke inne. Trim dem etter behov for å holde veksten i sjakk. Å ta stiklinger er en annen måte å holde duftende pelargoner levende gjennom vinteren.

Kommer geranium tilbake hvert år?

Alle disse tingene er et bevis på hvor tøffe pelargoner faktisk er, men de er en årlig, ikke en flerårig, så de dør ikke tilbake og begynner med ny vekst hvert år, de fortsetter å vokse fra samme plantestruktur.

Er duftende pelargoner giftige for hunder?

Hvis du dyrker duftende pelargoner i Pelargonium-familien, må du holde hundene og kattene dine borte. Duftende pelargoner er giftige for kjæledyr.

Skal jeg kutte ned duftende pelargoner?

Alle duftende pelargoner liker å bli beskåret, og jeg vet at det er vanskelig noen ganger å gjøre dette, spesielt når de fremdeles er i blomst, men du vil virkelig gjøre plantene dine en enorm tjeneste, og det er nå en god tid å gjøre dette. Her er en generell guide om hvordan du beskjærer grener og røtter: ... Dette gjelder alle typer planter.

Hvordan dyrker du duftende pelargoner i potter?

Duftbladede pelargoner kjøpes vanligvis som små planteskoler. Plant dem i gjennomsnitt til rik, middels fuktig, godt drenert jord; eller i potter fylt med en torvbasert potteblanding. Geranium foretrekker en litt sur jord. Full sol gir vanligvis den beste blomstringen, men de tåler delvis skygge.

Skulle du deadhead duftende pelargoner?

Generelt er duftende pelargoner planter med lite vedlikehold som er tørketolerante og relativt skadedyrfrie. Klem og beskjær for å opprettholde ønsket form. Av og til, deadhead de små blomstene. Duftende pelargoner trenger ikke være gjødsel; tilsetning av gjødsel vil redusere intensiteten av duften.

Er duftende geraniumblader spiselige?

Bladene og blomstene av duftende pelargoner er spiselige. Takket være essensielle oljer i bladene gir de ikke bare dekorative detaljer, men også en fin aroma til kjøttretter, salater og desserter. ... Rose pelargoner gir et sofistikert notat til puddinger, kaker, syltetøy eller desserter.

Kan jeg tørke duftende geraniumblader?

For den mest intense smaken og duften, velg blader av den duftende geraniumplanten like etter at den blomstrer. For å tørke bladene, spred dem flatt i et enkelt lag på et kakeark og bake ved 200 ° C i 5-8 minutter. Oppbevar de tørre bladene i en lufttett beholder (ikke i kjøleskapet).

Hva kan jeg gjøre med citronella geraniumblader?

Hun gir også instruksjoner for å bevare bladene som potpurri. (I utgangspunktet bare tørke bladene og fylle dem i musselinposer. Hva er enklere enn det?) Bruk av duftende pelargoner som kulinariske smaker, i buketter (nesegays) og for å avverge skadedyr, kom inn i moten til viktorianerne.

Planting av pærer for bier - Populære bievennlige pærer til pollinatorhagen
Topp 10 bievennlige blomsterløkNektaroscordum ('siciliansk honningløk') ... Allium 'Globemaster' ... Eranthis hyemalis ('Winter Aconite') ... Galanthu...
Tips for å plante pærer
Hvordan plante pærerGrav et hull bredt og dypt nok til pærene dine. ... Plasser pærene i hullet med 'nesen', eller skyte, vendt oppover. ... Bytt ut j...
Ta vare på sommerblomstrende pærer
Vanning av sommerpærer Vann løkene regelmessig som med andre blomstrende planter, men pass på at du ikke overdriver det. Når bladene er tykke og robus...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.