Alliums

Informasjon om Alliums

Informasjon om Alliums
  • 2645
  • David Taylor

Alliums tilhører familien Alliaceae. Totalt er det omtrent 600-925 arter av flerårige løkplanter i familien. ... De fleste alliumene vil blomstre mellom våren og september. De er også langvarige blomster, noe som gjør dem til et ideelt tillegg til blomsterkantene.

  1. Kommer alliums tilbake hvert år?
  2. Hvordan ser du etter alliums?
  3. Multipliser alliums?
  4. Blomstrer allium mer enn en gang?
  5. Hvilken måned blomstrer alliums?
  6. Hvor lenge varer alliumpærer?
  7. Trenger alliums full sol?
  8. Gjør alliums selvfrø?
  9. Hva som går bra med alliums?
  10. Er alliums invasive?
  11. Spredes globallallier?
  12. Gjør alliumfrø til pærer?

Kommer alliums tilbake hvert år?

Den gode nyheten er at Alliums er enkle å dyrke, og de er en flerårig som kommer tilbake pålitelig hvert år. ... Selv om Alliums er i den delen av vårblomstringen, er det sant å si at flertallet er vår- og forsommerblomst. Det er også noen varianter som blomstrer på sensommeren.

Hvordan ser du etter alliums?

Allium etter blomstring er veldig enkelt. Bare hold plantene moderat vannet til de blekner til gule og begynner å skrumpe. På dette punktet kan du kutte plantene ned til bakken, la dem være der de er eller dele dem. Alliumpærer bør deles hvert tredje eller fjerde år.

Multipliser alliums?

Alliums elsker sollys og vil prestere best når de kan sole seg hele dagen. Siden de fleste av dem formerer seg naturlig, kan de stå urørt i samme område i årevis. ... Noen prydalliumer vokser mer som gressløk, og det du planter er en klump med røtter i stedet for pærer.

Blomstrer allium mer enn en gang?

Alliums gjentar ikke blomst. Trim blomsterstilkene ned etter blomstring for å sende plantens fokus tilbake til å lagre energi i pæren. De tørkede blomsterhodene er imidlertid like attraktive som de levende blomstene, og mange gartnere liker å holde dem stående.

Hvilken måned blomstrer alliums?

Blomstringstid Mest blomst i mai og juni. For senere blomster, prøv Allium sphaerocephalon for farge i juli og august. Tenk på hvordan du vil at alliumene dine skal kombinere eller kontrastere med andre tidlige blomstrende stauder i hagen din.

Hvor lenge varer alliumpærer?

De skal se bra ut i opptil 14 dager, uten å måtte omorganisere dem. Alliums lager også gode tørkede blomster som varer i aldre innendørs. Jeg kjenner noen som oppbevarte de pene alliumene hennes i en gangvase - i tre år!

Trenger alliums full sol?

Sol eller skygge: Allium vokser best i full sol, selv om de fleste typer også tåler delvis skygge. Hardiness Zone: Pærene er vinterharde i sonene 3-8. ... Jordforhold: Som de fleste andre pærer, trenger alliums godt drenert jord og bør ikke plantes i et fuktig område.

Gjør alliums selvfrø?

Et lykkelig allium vil frø frø selv. ... Så frøene direkte i jorden der du vil at de skal vokse, eller hold dem i posen på et kjølig sted til våren etter. De fleste alliumer spirer på 12 uker, men det kan ta opptil ett år, så tålmodighet er nødvendig.

Hva som går bra med alliums?

Her vokser store lilla alliumer i en blandet grense med alstromeria, erysimum, campanula, cranesbill geraniums og liljer. Alliums lilla forsterkes av campanulas lilla og erysimum, mens greener og kremaktig gul gir kontrast.

Er alliums invasive?

Denne arten sprer seg ved å sette frø og / eller multiplisere pærer - akkurat nok til å lage et godt show i hagen min, men det kan være mer aggressivt i andre regioner, så plant med forsiktighet. ... (Denne arten kan være invasiv der klimaet er mildt; det er på Californias skadelige ugressliste.)

Spredes globallallier?

I dramatiske høyder på 3 til 4 fot produserer planten spektakulære blå-lilla blomster tidlig til midtsommer. Globemaster allium, egnet for U.S. Department of Agriculture plantehardiness soner 6 til 10, formerer seg lett og kan lett forplantes.

Gjør alliumfrø til pærer?

Fordi frø tar lengre tid å produsere spiselige pærer eller blomster enn frøplanter, er det fornuftig å starte frøene innendørs før du planter dem utendørs. Faktisk for noen blomstrende alliumer (A. ... Eller, i områder med mildere vintre, så frøene på sensommeren, høsten eller midten av vinteren.

Tips for hibiskuspleie utendørs om dyrking av hibiskus i hagen
Hibiscus Care Outdoors Hemmeligheten bak suksess er å vanne nok til å holde jorden jevn fuktig. Denne planten krever ikke absolutt gjødsel, men en gjø...
Hibiscus for kaldt klima Tips om å dyrke hardfør hibiscus i sone 4
Kan hibiskus vokse i sone 4?Hvordan tar du vare på en hardfør hibiskus om vinteren?Kan du dyrke hibiskus i kaldt klima?Kan hibiskusplanter overleve ut...
Hibiscus For Zone 5 Gardens Tips on Zone 5 Hibiscus Care
Hibiscusplanter har en tendens til å kreve mye vann og vokse best i full sol til lys skygge. Gjennom hele blomstringsperioden brukte dødhode blomster ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.