Iris

Iris Rhizomes Storage - Hvordan holde iris over vinteren

Iris Rhizomes Storage - Hvordan holde iris over vinteren
  • 2179
  • Peter Kennedy

La irisstammen være der i en til to uker. Etter at irisstammen er herdet, belegg dem i pulverisert svovel eller annet soppdrepende. Dette vil bidra til å forhindre rot fra å sette inn på jordstenglene. Det siste trinnet i lagring av irisstenger er å pakke hvert jordstamme i en avis og plassere i en boks.

  1. Hvordan lagrer du irisstenger over vinteren?
  2. Hvordan beskytter jeg iris om vinteren?
  3. Hvor lenge kan irisstenger holde seg oppe fra bakken?
  4. Kan iris overleve en fryse?
  5. Gjør du deadhead iris?
  6. Vil iris blomstre etter transplantasjon?
  7. Vil en fryse skade Iris?
  8. Bør Iris kuttes ned for vinteren?
  9. Må iris beskyttes mot frost?
  10. Hvorfor kommer irispærene mine ut av bakken?
  11. Hvor lenge kan du vente med å transplantere iris?
  12. Når kan jeg dele iris?

Hvordan lagrer du irisstenger over vinteren?

Oppbevaring av irisstenger er best på et kjølig, mørkt og tørt sted, for eksempel kjøleskapet, hvis du anskaffet dem for nær vinteren for planting. Støv jordstenglene med svovelpulver, og legg dem deretter i plastposer med flere hull skåret i posene.

Hvordan beskytter jeg iris om vinteren?

Vinterpleie:

Fjern gamle irisblader og andre blader på bakken for å forhindre vinterinsekter. Når blomster dør, kutt dem av. Hvis du klipper bladene, gjør du det sent på høsten eller tidlig på vinteren, men la dem være på så lenge som mulig siden jordstengler bruker dem til å produsere mat.

Hvor lenge kan irisstenger holde seg oppe fra bakken?

Det vil ikke skade de forberedte jordstenglene å forbli ute av bakken i to uker. Velg et plantested med god drenering som får minst 5 til 6 timer sol hver dag eller som er i full sol. Iris kan plantes i en seng eller som klumper mellom andre planter.

Kan iris overleve en fryse?

Blomstene vil ikke overleve en plutselig kald fryse. Imidlertid vil eventuelle uåpnede knopper overleve, og da denne iris blomstrer over en periode på to uker både i mars og november, bør det være flere blomster å glede seg over hver dag. En dyp kald fryse til 0 grader F.

Gjør du deadhead iris?

Deadheading, eller fjerne de gamle blomstene, holder plantene attraktive og lar bladene samle energi for sunn rotdannelse i stedet for å sette frø. Noen iriser kan blomstre to ganger i året hvis du dør ordentlig. Bryt av de enkelte blomstene på hver blomstrende stamme etter at de har blomstret.

Vil iris blomstre etter transplantasjon?

Planteskjeggede iriser:

12 til 24 inches fra hverandre med toppen av rhizomet på eller litt under jordoverflaten. Del klumper hvert tredje eller fjerde år for å unngå problemer med trengsel. Det kan ta en sesong eller to å blomstre opp igjen etter transplantasjon.

Vil en fryse skade Iris?

Etter en varm spell begynner nederlandske iriser noen ganger reisen fra bakken til himmelen, men hvis det er for tidlig, eller det oppstår vanligvis sen frost, kan disse plantene bli skadet. ... Derfor, hvis det forventes frost, ikke ta noen sjanser.

Bør Iris kuttes ned for vinteren?

Etter at blomstringen er ferdig, kutt blomsterstengler ned ved foten, men IKKE trimm irisblader etter at de er ferdig med å blomstre. ... På våren fjerner du vinterdekket og alt gammelt løvverk for å gi frisk, ny vekst og forhindre irisborere.

Må iris beskyttes mot frost?

De fleste irisene er overraskende lite vedlikeholdsrike i vekstsesongen, men alle irisene som vokser i klima med kalde vintre, vil ha nytte av en eller annen form for vinterbeskyttelse. ...

Hvorfor kommer irispærene mine ut av bakken?

En grunn til at du kan se pærer komme ut av bakken, er feil tilstand på stedet. Jord for pærer må være rik og organisk, godt bearbeidet og fritt drenering. Pærer vil råtne i tullete jord, og de har vanskeligheter med å vokse opp gjennom hard panne eller tung leire.

Hvor lenge kan du vente med å transplantere iris?

Hvert tredje til femte år er en god tommelfingerregel for å dele iris. Et rot av jordstengler er en klar indikasjon på at det er på tide å dele irisene dine, spesielt når de skyver hverandre ut av jorden!

Når kan jeg dele iris?

Del til rett tid på året, etter blomstring, når irisene blir sovende på sensommeren, noe som reduserer sjansen for bakteriell myk råte. Unngå å dele seg om vinteren når iris prøver å overleve på lagret energi i jordstenglene. Klipp bladbladene til omtrent en tredjedel av høyden.

Kontroll av Pecan Brown Leaf Spot - Hvordan behandle brune flekker på Pecan Leaves
Kontroll av Pecan Brown Leaf Spot Etter en god befruktningsplan har det vist seg å bidra til å minimere forekomsten av sykdommen. I områder som kan fo...
Hva er Pecan Scab - Lær hvordan du behandler Pecan Scab Disease
Hvis du lurer på hvordan du skal behandle pecan-scab, er det eneste effektive middel å spraye soppdrepende midler. Imidlertid er pekantrær generelt fo...
Pecan Articularia Leaf Mold Treatment Controlling Leaf Mold In Pecan Trees
Hvordan behandler du sopp på pekantrær?Hva sprayer du for pecan phylloxera?Hva sprayer du pekantrær med?Hva sprayer du på pekantrær for skorper?Hva er...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.