Orkideer

Orchids For Windowsills Lær om dyrking av Windowsill Orchids

Orchids For Windowsills Lær om dyrking av Windowsill Orchids
  • 3345
  • Brian Casey

Orkide planter for vinduskarm Noen av de beste vinduskarmen er orkideer, Phalaenopsis hybrider som bare trenger tre timer sollys per dag. Andre gode orkidéplanter for vinduskarm inkluderer varianter Masdevallia og Restrepia.

  1. Hvilken retning mot vindu som er best for orkideer?
  2. Hvordan vokser orkideer for nybegynnere?
  3. Gjør orkideer som åpne vinduer?
  4. Hvordan får du en orkide til å blomstre innendørs?
  5. Gjør orkideer som kaffegrut?
  6. Vann du orkideer fra toppen eller bunnen?
  7. Hvor ofte skal orkideer vannes?
  8. Hvor lenge lever orkideer?
  9. Hvor skal jeg sette en orkide?
  10. Gjør orkideer som bad?
  11. Gjør orkideer som frisk luft?
  12. Hvor skal orkideer holdes i huset?

Hvilken retning mot vindu som er best for orkideer?

Det ideelle stedet for å dyrke orkideer er enten sør- eller østvendte vinduer. Vanligvis er vestvinduer for varme mens nordlige vinduer er for mørke. Å plassere orkideer under kunstige lys er den siste utvei hvis du ikke finner et godt sted å dyrke orkideene dine.

Hvordan vokser orkideer for nybegynnere?

3 viktige tips for orkidébegynnere

  1. Vanning av Just Add Ice Way. Det viktigste å huske når du tar vare på den første Phalaenopsis orkideen, er å gi den akkurat den rette mengden vann. ...
  2. Her kommer solen. Orkideer liker sollys like mye som neste plante. ...
  3. Velge riktig klima.

Gjør orkideer som åpne vinduer?

Orkideer krever fuktighet og fuktighet, og hvis luften rundt den er for varm, for tørr eller begge deler, vil ikke planten din trives. Tips: Hvis du bor i en ørken eller i et område med tørr varme, må du ikke plassere orkideen nær et åpent vindu.

Hvordan får du en orkide til å blomstre innendørs?

Så sett orkideen din i et rom som blir litt kaldt ved vinduet - og sett orkideen i vinduet. Når solen går ned, vil varmen synke og kulden stimulere den til å blomstre igjen.

Gjør orkideer som kaffegrut?

Kaffegrut er en utmerket gjødsel, spesielt for orkideer og afrikanske fioler.

Vann du orkideer fra toppen eller bunnen?

Bare hell vann gjennom potten / rotoverflaten, dette vil løpe gjennom den klare potten og fylle pottekselet, la oss kalle dette et orkideebad! ... Ikke fall inn i fellen for å holde sildrende vann gjennom toppen, du vil på et eller annet tidspunkt ha for mye vann i bunnen av pottedekslet som vil råtne røttene.

Hvor ofte skal orkideer vannes?

Så hvordan vanner du orkideer? Den enkleste måten er å suge orkideen din i en bolle med vann en gang hver uke eller to --- når mosen tørker ut. I motsetning til de fleste potteplanter, trenger du ikke å holde orkideemose jevn fuktig; hvis den holder seg for fuktig, kan orkideen råtne.

Hvor lenge lever orkideer?

Orkideer er solide planter med lang levetid. Med riktig pleie kan de fleste orkideer leve rundt 20 til 22 år. Men når tiden går, begynner løvet å bli svakt og gi mindre blomster. Du må også holde orkideen fri for skadedyr og sykdommer; Ellers kan det føre til at orkidéen for tidlig dør.

Hvor skal jeg sette en orkide?

Orkideer trives i solskinnet, og stuen har en tendens til å få mest mulig sollys hjemme. Indirekte sollys er best. Så et av de beste stedene å holde orkideen din er i nærheten av et nord- eller østvendt vindu.

Gjør orkideer som bad?

Fordi orkideer er hjemmehørende i tropiske klima, elsker de fuktighet og vil trives i de dampende rammene på et bad. Bare vær sikker på at de har minimalt med sollys (et takvindu eller et lite baderomsvindu bør være nok til å holde dem lykkelige).

Gjør orkideer som frisk luft?

3) LUFTSIRKULASJON & LUFTFUKTIGHET

Orkideer elsker omtrent 40% fuktighet. ... God, frisk sirkulerende luft gir en lykkelig orkide. Orkideer vil dø hvis de ikke får luft, derfor dyrkes de ikke i vanlig pottejord. Pottemediene må være åpne med veldig god drenering og tilstrekkelig fuktighet for plantens behov.

Hvor skal orkideer holdes i huset?

De fleste orkideer dyrkes best i indirekte, sterkt lys. Det kan hende at plassering av orkidépottene i nærheten av et nordvendt vindu ikke gir dem nok lys, så prøv å plassere dem i nærheten av et sør- eller østvendt vindu i stuen din for å sikre at de får riktig mengde og intensitet av sollys til å blomstre.

Broccolini-informasjon - Hvordan vokse babybrokkoliplanter
Plasser planter omtrent en fot fra hverandre i rad 2 meter fra hverandre. Hvis du vil prøve direkte såing, så frø i hagejord endret med kompost i rad ...
Pottet Broccoletto Care Hvordan dyrke brokkoli Rabe i beholdere
Den ideelle beholderstørrelsen for broccoletto i potter er ca 61 cm.) i diameter. Planter trenger fruktbar, godt drenerende jord, så velg en soilless ...
Hvordan dyrke Broccolini
Plasser planter omtrent en fot fra hverandre i rad 2 meter fra hverandre. Hvis du vil prøve direkte såing, så frø i hagejord endret med kompost i rad ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.