afrikansk

Grunner til at afrikanske fioler er benete og fester legg afrikanske fioler

Grunner til at afrikanske fioler er benete og fester legg afrikanske fioler
  • 1612
  • Asher Waters

Afrikanske fioleres nederste blader blir gule og til slutt faller av planten og etterlater andre stilker nakne. Dette er en naturlig del av plantens aldring, planter mister rosetten av bladene i bunnen. Dette kan også gi planten et leggy utseende.

  1. Hvorfor blir min afrikanske fiolett leggy?
  2. Hvordan transplanterer du en afrikansk fiolett leggy?
  3. Hvordan forynge du afrikanske fioler?
  4. Er kaffegrut bra for afrikanske fioler?
  5. Kan afrikanske fioler leve i lite lys?
  6. Hva gjør jeg med en leggy afrikansk fiolett?
  7. Skal du kutte døde blomster av afrikansk fiolett?
  8. Skal jeg ompotte min afrikanske fiolett?
  9. Kan du dele en afrikansk fiolett?
  10. Liker afrikanske fioler å være overfylte?
  11. Hvorfor henger de nederste bladene på den afrikanske fiolen min?
  12. Hvor ofte skal jeg vanne min afrikanske fiolett?

Hvorfor blir min afrikanske fiolett leggy?

Afrikanske fiolette planter blir leggy når lyset de mottar er for lavt. Stilkene begynner å vokse lenger i størrelse og vokser oppover som om de strekker seg etter lyset. ... Dette fører til at planten blir topp tung full av blader og bare lange stilker i bunnen.

Hvordan transplanterer du en afrikansk fiolett leggy?

Hvis den afrikanske fiolette stammen er bar og leggy mer enn en tomme, er den beste metoden for å redde den å kutte planten på jordnivå og rotere den på nytt. Fyll en gryte med en godt drenerende jordblanding, og kutt de afrikanske fiolette stilkene på jordnivå. Fjern død eller sykelig løvverk.

Hvordan forynge du afrikanske fioler?

Hvis et flertall av røttene fremdeles er hvite eller lyse, beskjær du de råtne røttene og pot potten på nytt i jord for afrikanske fioler i en beholder med flere dreneringshull. Du kan vanne fra toppen eller bunnen med vann ved romtemperatur eller litt varmere. Forsikre deg om at planten drenerer godt.

Er kaffegrut bra for afrikanske fioler?

Er kaffegrunn bra for afrikanske fioler? Ja, kaffegrut er en flott hjemmelaget gjødsel for afrikanske fioler. Lag en blanding av tørket kaffegrut og tørkede eggeskall, og jobb deretter den kaffemalte blandingen i toppen av jorden. Påfyll hvert par måneder.

Kan afrikanske fioler leve i lite lys?

Når de får rikelig med indirekte lys, vokser afrikanske fioler godt, holder seg sunne og produserer rikelig med blomster. I for lite lys vil de ha få eller ingen blomster og vil ha blader som blir mørkere grønne og tynne med lange, svake stilker. Afrikanske fioler dyrkes lett under kunstige lys.

Hva gjør jeg med en leggy afrikansk fiolett?

Den beste måten å bekjempe leggy afrikanske fioler er å potte om for å gi det et friskt rom og gjødsle med Espomas Violet! flytende plantemat. Dette vil bidra til at planten din vokser nye blader for å hindre at den blir leggy og vil forbedre fargene på blomstene dine.

Skal du kutte døde blomster av afrikansk fiolett?

Når du kutter ned en afrikansk fiolett, er målet ganske enkelt å fjerne døde eller ødelagte blader og brukte blomster. Det er strengt tatt et skjønnhetsregime som også gir ny vekst tilgang til mer lys og luft. Du kan kutte en afrikansk fiolett når som helst på året, i motsetning til beskjæringsreglene på mange andre typer planter.

Skal jeg ompotte min afrikanske fiolett?

Mange vellykkede dyrkere av afrikanske fioler anbefaler å potte om med fersk pottejord to ganger i året eller mer. I det minste bør en afrikansk fiol ompottes når planten blir rotbundet, dvs.e., Violet har vokst ut av sin nåværende pott i den grad at røttene vokser ut og rundt rotkulen.

Kan du dele en afrikansk fiolett?

Plantene utvikler ofte flere kroner, som kan deles fra hverandre og brukes til å forplante nye planter. Oppdeling av divisjon skaper modne afrikanske fiolette planter raskere enn andre metoder. Imidlertid er de utsatt for skade og må håndteres med forsiktighet for å sikre suksess.

Liker afrikanske fioler å være overfylte?

Fioler må føle seg overfylte for å blomstre, men når en plante blir for stor for potten, kan du dele plantens separate bladhoder. ... Plasser i pottejord etter at røttene og bladene blir godt formede.

Hvorfor henger de nederste bladene på den afrikanske fiolen min?

Det kan være et par grunner til at planten din visner. Det kan være at planten er for tørr og trenger vann. På den annen side kan visne afrikanske fiolette blader også være et tegn på overvanning. Dette kan oppstå når planten blir vannet for mye, spesielt hvis planten er i en plastkanne.

Hvor ofte skal jeg vanne min afrikanske fiolett?

“Hvor ofte vanner du afrikanske fioler?”Er kanskje det mest funderte afrikanske fiolette dilemmaet. Den beste guiden er å kjenne toppen av jorden: hvis den er tørr å ta på, er det på tide å vanne. Afrikanske fioler bør få tørke ut mellom hver vanning for best resultat. Overvanning kan drepe en plante.

Hvilken salat vokser godt om sommeren?
Green Star, Magenta, Bronze Arrow Lose Leaf, Red Salat Bowl Oakleaf og Oakleaf Looseleaf Salat er alle varmetolerante varianter som gjør det bra på se...
Hvorfor er salaten min døende?
Problemer med vann: Salaten din kan begynne å dø hvis den får for mye eller for lite vann. Planten vil ikke vokse som den skal, og løvet kan bli gul e...
Hva skal jeg plante ved siden av salat?
Disse ledsagerplantene for salat inkluderer:Rødbeter.Gulrøtter.Pastinakk.Jordbær.Reddiker.Løk.Asparges.Korn.Hva kan du dyrke ved siden av salat?Hva sk...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.