Goldenrod

Stiv Goldenrod Care - Hvordan vokse stive Goldenrod-planter

Stiv Goldenrod Care - Hvordan vokse stive Goldenrod-planter
  • 1184
  • Peter Kennedy

Stive goldenrodplanter trenger absolutt et fullt solsted, men bortsett fra det, er de veldig tolerante. For eksempel kan du begynne å dyrke stiv gullrør i nesten alle slags jord. Imidlertid klarer planten seg best, og krever minst stiv pleie av gullrør, i fuktig, godt drenert jord.

  1. Skal goldenrod bli kuttet ned?
  2. Hvordan tar du vare på en goldenrod-plante?
  3. Hvordan forplanter du gullrør?
  4. Kommer Goldenrod tilbake hvert år?
  5. Er Goldenrod bra for hva som helst?
  6. Er goldenrod en flerårig eller en årlig?
  7. Hvorfor planter bønder goldenrod?
  8. Er Goldenrod giftig for hunder?
  9. Hvilket dyr spiser gullrør?
  10. Hva vokser godt med goldenrod?
  11. Hvor lenge holder goldenrod i blomst?
  12. Hvordan blir jeg kvitt goldenrod i hagen min?

Skal goldenrod bli kuttet ned?

Det er ikke nødvendig å beskjære goldenrod, men hvis du gjør det, kutt ned gammel vekst på sen vinter.

Hvordan tar du vare på en goldenrod-plante?

Vann nye gullrodeplanter ukentlig for å opprettholde moderat fuktig (men ikke fuktig) jord. Modne gullrodsplanter har god tørketoleranse og trenger sjelden ekstra vanning med mindre du har en lang strekning uten nedbør.

Hvordan forplanter du gullrør?

For å forplante seg, del plantene om våren før ny vekst begynner, eller start nye planter fra stikklinger tatt på forsommeren. Noen ganger er staking nødvendig for større varianter. Et alternativ er å beskjære dem tilbake på forsommeren, slik at de blir kortere og buskere.

Kommer Goldenrod tilbake hvert år?

Veikanten Goldenrods, Invasive Natives.

Du kan plante disse i hagen din, og du vil ha en fantastisk høstfarge hvert år, men du vil også få mer og mer gullrør hvert år. Sørg for at du planter dem der du kan inneholde spredningen.

Er Goldenrod bra for hva som helst?

Goldenrod brukes til å redusere smerte og hevelse (betennelse), som et vanndrivende middel for å øke urinstrømmen og for å stoppe muskelspasmer. Det brukes også mot gikt, leddsmerter (revmatisme), leddgikt, så vel som eksem og andre hudsykdommer.

Er goldenrod en flerårig eller en årlig?

Goldenrod er en vakker innfødt flerårig. Noen arter kan være invasive, men vi har samlet 9 av de beste gullrodene til hagen din.

Hvorfor planter bønder goldenrod?

Goldenrod-planter gir nektar for vandrende sommerfugler og bier, og oppfordrer dem til å forbli i området og pollinere avlingene dine. ... Ofte tenkt på som årsaken til sommerallergi, blir arten feilaktig anklaget, da pollen fra allergisk skapende ragweed er til stede på tidspunktet for gullrodsblomstring.

Er Goldenrod giftig for hunder?

Selv om ikke alle planter er dødelige, kan noen forårsake alvorlige fordøyelsesproblemer, smerte og ubehag. Noen plantedeler er giftfrie, mens andre deler på samme plante er giftige.
...
Planter giftige for kjæledyrene dine.

Vanlig navnBotanisk navnGiftige deler
FritillariaFritillaria collinapærer
GoldenrodSolidago sempervirens
Hårete VetchVicia spp.

Hvilket dyr spiser gullrør?

Mange fugler og pattedyr drar også direkte fordel av Goldenrods. For eksempel spiser gullfinker og noen spurver Goldenrodfrø. Noen ganger vil pattedyr, små og store, spise løvet, men det er vanligvis ikke en foretrukket matkilde for dem.

Hva vokser godt med goldenrod?

Planter som kombinerer godt med kortere gullrødder

Hvor lenge holder goldenrod i blomst?

Goldenrods blomstrer vanligvis på slutten av sommeren og tidlig på høsten. California goldenrod begynner for eksempel å blomstre i juli og fortsetter gjennom oktober. Prangende goldenrod blomstrer ikke før i august, men blomstrer også til oktober.

Hvordan blir jeg kvitt goldenrod i hagen min?

  1. Fukt jorden med en tomme vann og trekk gullstang for å fjerne og drepe den. ...
  2. Skjær gullrør til bakken med et par beskjæringssakser, gressklipper eller ugressklipper. ...
  3. Bruk beskyttende klær og spray Goldenrod-løvverk med et bredbladet herbicid, og påfør det mens Goldenrod vokser aktivt.

Grønnsaksvarianter for containerdyrking
11 av de beste grønnsakene å dyrke i potter og beholdereBønner.Rødbeter.Chard.Chili Peppers.kål.Salat.Løk.Reddiker.Hva er den beste grønnsaken å dyrke...
Succession Vegetable Crops for Spring
De beste grønnsakene for arvplantninger inkluderer: arugula, basilikum, bønner (stang), rødbeter, brokkoli raab, gulrøtter, cikorie, koriander, mais s...
Grunnleggende om balkong og tak på grønnsakshagen
Hvordan starter du en grønnsakshage på en balkong?Hvilke grønnsaker kan dyrkes på balkongen?Hvordan planter du grønnsaker på taket?Hvordan starter du ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.