Sverd

Sverd Fern Plantepleie Hvordan vokse sverdferner

Sverd Fern Plantepleie Hvordan vokse sverdferner
  • 2089
  • Peter Kennedy

Sverdbregner klarer seg best i fuktige skyggefulle forhold. Så lenge det er god drenering, kan sverdbregnen imidlertid enkelt tilpasse seg en rekke jordforhold. De kan til og med trives i solen når de får rikelig med fuktighet. Sverdbregner transplanteres enkelt i hagen.

  1. Hvordan dyrker du sverdbregner?
  2. Hvordan vedlikeholder du en sverdbregne?
  3. Må sverdbregner gjødsel?
  4. Er sverdbregner Hardy?
  5. Hvor lenge lever sverdbregner?
  6. Har sverdbregner dype røtter?
  7. Hvor mye sol trenger sverdbregner?
  8. Hvilke dyr spiser sverdbregner?
  9. Hvor ofte vanner du en sverdbregne?

Hvordan dyrker du sverdbregner?

Sverdbregne vokser best i lys til dyp skygge, men vil vokse i full sol hvis den vannes regelmessig om sommeren. Planter i godt drenert, humusrik jord og vann av og til i tørre perioder; disse bregnerne tåler imidlertid dårligere jord og tørre forhold når de først er etablert.

Hvordan vedlikeholder du en sverdbregne?

Vestlig sverdbregne trives i kjølig, fuktig klima og gjør det best med full til delvis skygge. Det trenger godt drenerende jord, slik at området rundt røttene ikke blir vått etter vanning. Altfor våt jord oppmuntrer rotrot.

Må sverdbregner gjødsel?

Gjødslingsbehov

Sverdbregnen trenger gjødsling sjeldnere enn andre planter, og sørg for at du bare gjødsler i vekstperioden, som skal være vår- og sommermånedene. Siden dette er en plante som krever mindre gjødsling, må du fortynne plantematen så den ikke er for sterk.

Er sverdbregner Hardy?

En hardfør, tørke-tolerant bunndekke som kommer fra skyggefulle skogområder fra Alaska til California i USA, vestlige sverdbregner er også dramatiske potteplanter for å lyse opp et hjørne i et mørkt rom.

Hvor lenge lever sverdbregner?

Hver pinna er 1-15 centimeter lang, med en liten oppoverpekende lapp i bunnen, og kantene er takket med børstede spisser. Individuelle fronds lever for 1.5-2.5 år og forbli festet til rhizomet etter visning.

Har sverdbregner dype røtter?

Sverd Fern - Polystichum munitum

Disse bregner er ekstremt allsidige og elastiske. De trives i fuktig jord og nesten full skygge, men kan også overleve i full skygge og jord med lite næringsstoffer. De dype røttene blir ganske motstandsdyktige mot tørke når de først er etablert.

Hvor mye sol trenger sverdbregner?

Sverdbregner klarer seg best under fuktige skyggefulle forhold. Så lenge det er god drenering, kan sverdbregnen imidlertid enkelt tilpasse seg en rekke jordforhold. De kan til og med trives i solen når de får rikelig med fuktighet. Sverdbregner transplanteres enkelt i hagen.

Hvilke dyr spiser sverdbregner?

Bregner er relativt fri for planteetere, giftige for dem på grunn av forsvarskjemikalier produsert i plantelegemet. Men det er møllarver (larver) som bruker dem som matplanter, og fjellbeavere (ikke relatert til bevere), en skogsgnager i Stillehavet Nordvest, spiser dem også fritt.

Hvor ofte vanner du en sverdbregne?

Vann regelmessig for å opprettholde jevnt fuktig jord - ukentlig eller oftere. Danner tette løvklumper 3 til 6 fot.

Tomat sykdommer Hvordan bekjempe bladmugg
Når du behandler tomatplanter med soppdrepende middel, må du dekke alle områdene av planten som er over jorden, spesielt bladets underside, der sykdom...
Tomat sykdommer Hvordan bekjempe tomat flekket virus
Det er ingen behandling for planter med tomatflekket virus. Den eneste måten å kontrollere det på er å kontrollere thrips, de små insektene som overfø...
Er det bedre å vanne tomatplanter om morgenen eller kvelden?
Du bør vanne tomatene dine om dagen (ideelt tidlig om morgenen) for å gi plantene god tid til å tørke ut. Vanning om natten kan utløse problemer i pla...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.