Bloom

The daylily En perfekt flerårig for sommerhagen

The daylily En perfekt flerårig for sommerhagen
  • 1357
  • Peter Kennedy

En daglilje er kanskje den perfekte flerårige. ... Den trives i full sol til delvis skygge, vokser lykkelig i en rekke jordforhold, er motstandsdyktig mot de fleste skadedyr og sykdommer, og blomstrer i flere uker hver sommer.

  1. Er daglilje en flerårig?
  2. Hva stauder holder hele sommeren?
  3. Hva slags liljer blomstrer hele sommeren?
  4. Hvordan får du dagliljer til å blomstre hele sommeren?
  5. Hvilken måned planter du dagliljer?
  6. Hvor raskt sprer dagliljer seg?
  7. Hvilke stauder blomstrer lengst?
  8. Hva er de beste hardføre staudene?
  9. Hvilke blomster holder på å blomstre hele året?
  10. Hvilke blomster vil vare hele sommeren?
  11. Hvordan holder du liljer blomstrende?
  12. Hva er den beste gjødsel for dagliljer?

Er daglilje en flerårig?

Daylilies kan være den mest bekymringsløse av alle blomstrende stauder. Plantene vokser raskt og har lang levetid. De trives i nesten alle typer jord, vil vokse i sol eller skygge, og er sjelden plaget av insektskadegjørere eller sykdommer.

Hva stauder holder hele sommeren?

Her er vår topp 10 favoritt sommerblomstrende stauder:

Hva slags liljer blomstrer hele sommeren?

Asiatiske liljer har en lang blomstrende sesong (opptil 1 måned), men de fleste av dem er uparfymerte. Plantet om våren eller høsten, trives de i full sol for å skygge steder og gjør det bra som potteplanter eller som avskårne blomster.

Hvordan får du dagliljer til å blomstre hele sommeren?

Alt de trenger er fulle for å dele sol og godt drenert jord, og du er klar. De fleste blomstrer imidlertid i omtrent en tre-ukers periode om sommeren, og de er ferdige. Derfor liker Grumpy å vokse gjenoppblomstrende dagliljer som denne. Det kalles 'Happy Returns', en veldig passende beskrivelse, fordi den ikke blomstrer bare en gang.

Hvilken måned planter du dagliljer?

Planter dagliljer på sen vår eller tidlig høst for best resultat. Men hvis du finner en plante som du bare må ha i løpet av et sommersalg, ta den med hjem og plant den med en gang. Bare hold øye med det og vanne ofte de første ukene.

Hvor raskt sprer dagliljer seg?

Hvis du planter flere eksemplarer, vil du plassere dem 1 til 4 meter fra hverandre, avhengig av tålmodighetsreservene dine; pasientgartnere vil finne at de fyller ut om 2-3 år og spiser opp den plassen, men folk som vil gjøre inntrykk NÅ, vil plassere sine dagliljeplantinger nærmere en fot fra hverandre.

Hvilke stauder blomstrer lengst?

Topp 10 lange blomstrende stauder

Hva er de beste hardføre staudene?

Topp 10 flerårige planter

Hvilke blomster holder på å blomstre hele året?

21 årlige blomster for helårsfarge

Hvilke blomster vil vare hele sommeren?

Enkle årlige planter som blomstrer hele sommeren

Hvordan holder du liljer blomstrende?

Hold deg unna sollys

Når blomstene er kuttet, foretrekker de et kult miljø, da det forbedrer levetiden og holder blomstene friske lenger. For å sikre at liljer har den beste sjansen for å overleve, hold dem utenfor direkte sollys og plasser dem i et område som forblir moderat kjølig.

Hva er den beste gjødsel for dagliljer?

Vi bruker vanligvis en høykvalitets, nitrogenrik gjødsel hver vår før dagliliene begynner å blomstre. Gjødsel med langsom frigjøring, flytende gjødsel, kompost eller godt råtnet gjødsel er også gode valg. Daylilies elsker nitrogen, så det er viktig å bruke en blanding med mye nitrogen.

Voksende tomater for tidlig smak for god smak
Beste smaksatt tomater for tidlig sesong dyrking'Anna Russian' (åpen pollinert). Skiver tomat. ... 'Beefmaster' (hybrid). Skiver tomat. ... 'Bush Cele...
Dyr disse naturlig søte tomatene
Hva er de søteste tomatene du kan dyrke?Hvordan dyrker du supersøte tomater?Er tomater naturlig søte?Hva er den best smakende tomat å plante?Hva er de...
10 tomater for små rom
10 smakfulle tomater for små romBetter Bush: liten, kompakt busk for uteplass, dekk eller balkongbeholdere; frukt til 8 gram, med gammeldags tomatsmak...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.