Sommerfugl

Tips om dyrking av sommerfugl vinstokker - Hvordan ta vare på en sommerfugl vinstokk

Tips om dyrking av sommerfugl vinstokker - Hvordan ta vare på en sommerfugl vinstokk
  • 4348
  • Asher Waters

Planter det gule sommerfuglestokken i full sol til lys skygge. Den kan plantes om våren eller sommeren fra containerplanter. Hvis du vokser i en beholder, må du sørge for at potten er minst 20 inches i diameter og har en stang eller trellislignende støtte for å holde den oppreist. Vann nyplantede vinstokker til de er godt etablerte.

  1. Hvordan tar du vare på en sommerfuglvintre?
  2. Hvordan formerer du sommerfuglranker?
  3. Er sommerfuglvintreet invasivt?
  4. Hvordan ser et sommerfuglvintre ut?
  5. Er sommerfugl vinstokk giftig for hunder?
  6. Tiltrekker sommerfuglvintreet sommerfugler?
  7. Er sommerfugl hjort resistent?
  8. Hvor vokser sommerfuglranker?
  9. Hva spiser Cairns Birdwing sommerfugler?
  10. Hvilke vinstokker spiser ikke hjort?

Hvordan tar du vare på en sommerfuglvintre?

Vanligvis vannes dypt en eller to ganger i måneden i vekstsesongen. Sørg for å mette jorden rundt rotsonen. Tren sommerfuglvintreet for å vokse opp et gjerde eller trellis, eller bare la det være i fred og la det spre seg for å skape en busklignende haug med farger.

Hvordan forplanter du sommerfuglranker?

Blomstene blir etterfulgt av papirholdige, bevingede frøplater med chartreuse som modnes til solbrunhet og ligner sommerfugler. Disse brukes i blomsteroppsatser. Du kan forplante dette vintreet fra 4- til 6-tommers halvstamme stengekaks midt på sommeren til tidlig høst. Gjør kuttene like under en node.

Er sommerfuglvintreet invasivt?

Gul eller meksikansk sommerfugl vinstokk er vennlig for en rekke pollinatorer og gir dekning for andre dyreliv. Det er ikke invasivt og fungerer bra på gitter, gjerder og arbors.

Hvordan ser et sommerfuglvintre ut?

Mascagnia macroptera

Dette varmekjære eviggrønne vintreet gir en sen vårdisplay med iøynefallende klynger av lyse gule, orkideformede blomster mot mørkegrønt løvverk. Blomstrer ofte igjen om høsten. Frøplater har et papiraktig sommerfugllignende utseende, og gir dette vintreet navnet.

Er sommerfugl vinstokk giftig for hunder?

Sommerfuglbusken, eller buddleja, er en vakker blomstrende plante som har blomster i en rekke farger. Det er en populær hagebusk som tiltrekker sommerfugler og bier og ikke er giftig for kjæledyr.

Tiltrekker sommerfuglvintreet sommerfugler?

Det gule sommerfugl vinstokken er en vakker, lettstelt plante som kan tilpasses som en busk, levende vegg eller uteplass som tiltrekker seg sommerfugler og hvis tørkede papirbrune frøbønner ligner sommerfugler, hvorfra den får navnet sitt.

Er sommerfugl hjort resistent?

Det tiltrekker seg bier og andre fordeler, men er hjortresistent. Frøbodene ligner sommerfugler og kan tørkes for håndverk og dekorasjoner.

Hvor vokser sommerfuglranker?

Dyrking: Foretrekker rik, godt drenert jord. Planter det frostmøre vintreet på sør- eller østsiden for vinterbeskyttelse. Vanlig navn: Yellow Butterfly Vine. Dette navnet kommer fra de grønne, sommerfuglformede frøplanter planten produserer (men det tiltrekker seg sommerfugler også).

Hva spiser Cairns Birdwing sommerfugler?

Det er et symbiotisk forhold som forbedrer fruktstørrelse og sødme samtidig som det gir mat til den voksende larven. Den store Cairns Birdwing-sommerfuglen trenger den innfødte nederlendernes rørvintre, Aristolochia tagala, for å mate larvene sine.

Hvilke vinstokker spiser ikke hjort?

Fra bildegalleriet

Tips for dyrking av duftende blomster
Hvordan kan jeg få hagen min til å lukte godt?Hva gir blomster deres duft?Hvordan kan jeg få blomstene mine til å vokse bedre?Hvilke planter har sterk...
Tips for bedre pollinering
Ti tips for å hjelpe pollinatorerPlanter en pollinatorvennlig hage med en rekke blomstrende planter for å gi en rekke blomster fra vår til høst. ... I...
Hvordan plante blomster
Hvordan plante blomster i 5 enkle trinn for en hage full av fargerTrinn 1: Rett sted, høyre plante. Trenger plantene du har plukket ut sol, skygge ell...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.