Mandevilla

Usunne Mandevilla planter Hvordan behandle Mandevilla sykdom problemer

Usunne Mandevilla planter Hvordan behandle Mandevilla sykdom problemer
  • 1419
  • David Taylor

Neemolje eller kobbersalter kan påføres vinranker som bare begynner å vise tegn på botrytis. Tynning av vintreet og skape bedre luftsirkulasjon kan bidra til å tørke ut soppsporene, og vanning ved bunnen av planten vil forhindre spruting av sporer på uinfiserte blader.

  1. Hva kan jeg spraye på Mandevilla?
  2. Hva er galt med Mandevilla-anlegget mitt??
  3. Hvordan gjenoppliver du en Mandevilla?
  4. Hvorfor faller bladene til Mandevillaen min av?
  5. Tar Mandevilla full sol?
  6. Hvordan holder jeg Mandevilla blomstrende?
  7. Hva er den beste gjødsel for Mandevilla?
  8. Hvordan bryr du deg om en potte mandevilla?
  9. Bør Mandevillas trimmes?
  10. Hva gjør jeg med Mandevilla-planten min om vinteren?
  11. Kan Mandevilla ha rot i vann?
  12. Hvor raskt vokser Mandevilla?

Hva kan jeg spraye på Mandevilla?

Spray planten din med insektdrepende såpe og sjekk den ofte for tegn på melkeboller. Hvis bladene fortsetter å gulne og falle, kan det hende du må sprøyte planten din ukentlig for å ødelegge nye melis når de kommer ut av de voksagtige eggposene sine.

Hva er galt med Mandevilla-anlegget mitt??

Antraknose (Colletotrichum sp) er vanlig på mange prydplanter, inkludert mandevilla. Sykdomssymptomer er bladflekker og tilbakeslag som vist på disse bildene. Infiserte blader utvikler solbrune til brune flekker eller lesjoner som vanligvis er forbundet med bladårer. I alvorlige tilfeller kan bladfall falle.

Hvordan gjenoppliver du en Mandevilla?

Hvis Mandevillaen din er i bakken, må du beskjære den tilbake når været avkjøles senere denne måneden, grave den opp og legge den i en gryte med rik, godt drenert jord. Jeg er heldig, da jeg bestemte meg for å plante min i en stor gryte etter at jeg kjøpte den.

Hvorfor faller bladene til Mandevillaen min av?

Svar: Mandevilla-blader blir vanligvis gule og faller av nær bunnen av planten. ... Mangel på vann, eller å la planten tørke ut for mye mellom vanningene, kan også forårsake problemer. Mandevilla liker å ha en fuktig jord, men aldri våt.

Tar Mandevilla full sol?

Finn et sted for mandevilla med minst seks timers sol hver dag, men i varme klima er det litt ettermiddagsskygge. Hold mandevilla godt vannet og gjødsle en gang om våren med en balansert gjødsel med langsom frigjøring, for eksempel 14-14-14.

Hvordan holder jeg Mandevilla blomstrende?

Få en Mandevilla-plante til å blomstre

Bruk en teskje (5 ml.) av Epsom-salter oppløst i vann en gang annenhver uke i en måned. Saltinnholdet vil bygge seg opp i jorden hvis du prøver dette lenger. Magnesiumet i Epsom-saltene skal få det til å blomstre igjen.

Hva er den beste gjødsel for Mandevilla?

Gjødsel for Mandevilla Plants

En god mat 20-20-20 forhold er nyttig for mange typer planter så vel som for gjødsling av mandevilla. Velg en organisk formel som en del av et bærekraftig og rent landskap. For flere blomster, kan du bruke en høy fosfor mat annenhver til tredje uke tidlig i blomstringssesongen.

Hvordan bryr du deg om en potte mandevilla?

De nyter sterkt, indirekte lys eller filtrert sollys, men kan bli brent i direkte, fullt sollys. For å få de beste mandevilla-blomstene gjennom hele sommeren, gi mandevilla-planten en høy fosfor, vannløselig gjødsel en gang annenhver uke. Dette vil holde mandevilla-vintreet ditt blomstrende fantastisk.

Bør Mandevillas trimmes?

Å kutte et mandevilla-vintre gjøres best på sen vinter eller tidlig på våren, før planten begynner å produsere ny vekst. ... Å kutte et mandevilla-vintre kan også gjøres i vekstsesongen. Du bør aldri beskjære ny vekst kraftig, fordi dette vil føre til færre blomster.

Hva gjør jeg med Mandevilla-planten min om vinteren?

Det andre alternativet for overvinter din mandevilla er å la den gå i dvale. Hold vintreet utenfor til det blir pent og kjølig, og flytt det til en kjølig garasje eller kjeller som holder vintertemperaturen over frysepunktet, rundt 50? F er ideell.

Kan Mandevilla ha rot i vann?

Dette er Mandevilla stiklinger som er forankret. De roter veldig lett og roter selv i et glass vann. Jeg foretrekker å ta 3 til 4 tommers faste biter fra stilkene og plassere dem i et godt rotmedium.

Hvor raskt vokser Mandevilla?

Størrelse og metode for klatring

Mandevilla kan vokse opp til 10 fot i løpet av en sesong.

Fargerike vintertrær som drar fordel av vinter nåletrefarge
Skifter nåletrær farge?Hvordan beskytter du bartrær om vinteren?Kan bartrær overleve vinteren?Trenger nåletrær sol om vinteren?Hvorfor blir grantrær g...
Informasjon om asketrær
Asketre er løvtre som tilhører familien Oleaceae. Det er 45 til 65 arter av asketrær som finnes i de nordlige delene av Europa, Asia og Nord-Amerika. ...
Informasjon om buktetrær
Bay tree kan vokse som et tre med en enkelt stamme eller som en busk som består av flere stammer. Den kan nå fra 33 til 59 fot i høyden. Bay tree har ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.