Verbena

Verbena Companion Plants - Tips om hva du skal plante med Verbena

Verbena Companion Plants - Tips om hva du skal plante med Verbena
  • 1599
  • Pierce Walters

Avhengig av variasjon, kommer verbena i nyanser av hvitt, rosa, rødt, lilla og blått. Det pleier aldri å bli mer enn en fot (31 cm.) høy. Å velge en fargebane for hagen din er virkelig opp til din egen smak, men noen blomster som passer godt sammen med verbena inkluderer morgenfruer, nasturtiums og zinnias.

  1. Hva som passer bra med Verbena bonariensis?
  2. Hva vokser med sitronverbena?
  3. Hvor skal du plante verbena?
  4. Spred verbena planter?
  5. Liker verbena full sol?
  6. Hvordan holder du Verbena ser bra ut?
  7. Bør jeg la sitronverbenaen min blomstre?
  8. Er sitronverbena en invasiv plante?
  9. Kommer sitronverbena tilbake hvert år?
  10. Kommer verbena tilbake hvert år?
  11. Hvor langt fra hverandre planter jeg verbena?
  12. Skal jeg deadhead verbena?

Hva som går bra med Verbena bonariensis?

Hva vokser med sitronverbena?

Legg til en 4-tommers eller 1-liters potte sitronverbena plante i urtehagen din, på andre side favoritter som sitronmelisse, mynte og kamille.

Hvor skal du plante verbena?

Hybrid årlige verbena dyrkes best i relativt tørr jord solfylt. Det er veldig lite pleie nødvendig, annet enn vanlig vanning. Disse plantene er utsatt for pulveraktig mugg, og de kan besøkes av vanlige insektskadedyr som kan behandles med insektdrepende såper eller kjemiske sprayer.

Spred verbena planter?

Planter har lav spredningsform og vil blomstre voldsomt hele sommeren. Krypende stammer roter ofte i jord eller mulch. Planter tåler varme og tørke, selv om den beste veksten vil skje med mye vann og gjødsel. Som de fleste verbena trenger de utmerket jorddrenering.

Liker verbena full sol?

All verbena trenger å vokse i full sol for å skygge i godt drenerende jord. Flerårige verbenas er varmetolerante og tørke tolerante når de først er etablert. De gjør det bra i hager med xeriscape. Verbena er vanligvis referert til som lang blomstring.

Hvordan holder du Verbena ser bra ut?

Selv om de fleste verbenaer ikke krever deadheading for å holde dem blomstrende, kan det være lurt å trimme tilbake etterfølgende varianter hvis de begynner å overhale containere eller trenge ut andre planter i hagen. Gi verbenas en lett trim innimellom for fyldigere planter og mer produktiv blomstring.

Bør jeg la sitronverbenaen min blomstre?

Lemon Verbena Trimming på forsommeren

Ikke bekymre deg hvis du fjerner noen blomster, da innsatsen din vil bli tilbakebetalt med frodige blomster som begynner om to eller tre uker og fortsetter gjennom sommeren og høsten.

Er sitronverbena en invasiv plante?

Som Verbena har sitronbalsam også et rykte, denne gangen for å være invasiv, og det er ofte parentes med mynte på den poengsummen. ... Imidlertid sprer det seg etter frø, ikke løper, så kutt blomsterhodene av før de frø for å redusere ugresset ditt.

Kommer sitronverbena tilbake hvert år?

En flerårig urt i sonene 9 og 10, sitronverbena kan dyrkes som en årlig i nordlige klima. Det danner en buskete plante som drar nytte av regelmessig beskjæring for å hindre at den blir bein.

Kommer verbena tilbake hvert år?

Flere plantearter faller under slekten Verbena. Selv om noen få av disse er ettårige og må plantes om hvert år, er mange flere stauder og kommer tilbake år etter år. Som en flerårig plante vokser verbena godt i sonene 7-11, men som en årlig i kjøligere klima og soner.

Hvor langt fra hverandre planter jeg verbena?

Planteplanter omtrent 10 inches fra hverandre. Verbena trenger lite ekstra gjødsel annet enn vårkompost. Dyr verbena slik at plantene blir vannet når jorden er tørr for å oppmuntre til blomstring i varme perioder.

Skal jeg deadhead verbena?

Deadhead falmede blomster eller blomster for å sikre at blomstringen fortsetter gjennom hagesesongen. ... Men dødhode er nødvendig hvis du planter verbena for sommerblomstring. Hvis blomstene sakte, kan du trimme hele planten kvart for et nytt blomsteroppvisning om 2 til 3 uker.

Skoggressbeholderpleie Hvordan dyrke skoggress i en gryte
Kan japansk skoggress vokse i potter?Kan du dyrke prydgress i potter?Kan jeg dyrke hakonechloa i en gryte?Vil prydgress overleve vinteren i potter?Kan...
Informasjonsguide for Ravenna Grass til voksende Ravenna Grass
Dyrking av Ravenna Gress Ravenna er et varmt sesonggress. Det er hensiktsmessig i USDA-sonene 6-9 i solrik, fruktbar, fuktig, men godt drenert jord. I...
Prydgress som vokser i skyggen Populære skyggefulle prydgress
Skyggefulle prydgress har tradisjonelt vært vanskelig å finne, da mange av de kommersielle tilbudene er rettet mot solsteder....Andre valg av delvis s...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.