Edderkopp

Hva er Chinsaga - Chinsaga grønnsaksbruk og veksttips

Hva er Chinsaga - Chinsaga grønnsaksbruk og veksttips
  • 2044
  • Mark Cole

Chinsaga Vegetable Uses Birifor-folket koker bladene i saus eller suppe etter å ha vasket og hakket dem. Mossi-folket koker bladene i couscous. I Nigeria spiser Hausa både blader og frøplanter. I India blir bladene og de unge skuddene spist som friske greener.

  1. Hva er Chinsaga på engelsk??
  2. Hvordan vokser edderkoppblomster?
  3. Hvordan vokser edderkoppplanter i Kenya?
  4. Hvordan planter du edderkoppplantefrø?
  5. Hvordan lager du Chinsaga?
  6. Er edderkoppplante spiselig?
  7. Er edderkoppblomster giftige?
  8. Liker Cleome sol eller skygge?
  9. Hvordan holder du Cleomes blomstrende?
  10. Hva er fordelene med en edderkoppplante?
  11. Hvor kan jeg kjøpe frø av edderkoppplanter?
  12. Hvilke næringsstoffer trenger edderkoppplanter?

Hva er Chinsaga på engelsk??

Cleome gynandra er en art av Cleome som brukes som en grønn grønnsak. Det er kjent med mange vanlige navn, inkludert Shona-kål, afrikansk kål, spiderwisp, kattens kinnskjegg, chinsaga og stinkweed.

Hvordan vokser edderkoppblomster?

Edderkoppblomst vokser best i full sol i fuktig, godt drenert jord. Selv om den tåler tørre forhold, vil vanning fremme bedre vekst og blomstring, men overvanning og overgjødsling forårsaker leggy vekst. Staking er vanligvis ikke nødvendig, bortsett fra på blåsende steder.

Hvordan vokser edderkoppplanter i Kenya?

I Kenya vokser den fra havnivå til 2400 meter (Savala et al, 2013). Avlingen vokser godt i den varme sesongen under vanning. Edderkoppplante er følsom for kulde og vokser ikke bra når temperaturen faller under 15 grader Celsius. Den trives på sandjordjordjord, men presterer ikke bra på våte, sumpete og tunge leirejord.

Hvordan planter du edderkoppplantefrø?

Når du dyrker en edderkoppplante fra frø, bør du plante frøene med en gang, da de ikke lagrer bra. Så frøene ca. 1 tomme (1.25 cm.) dypt i god potteblanding og hold dem varme og fuktige. Spiring av frø fra edderkoppplanter tar vanligvis et par uker, så vær tålmodig.

Hvordan lager du Chinsaga?

Matlaging Saget

For å nyte saget, velg de unge ømme bladene / skuddene og legg dem i en gryte med vann. Kok i kullbål i ca 1 time. Stek deretter grønnsakene med matolje, løk, tomater, grønt papir og tilsett salt etter smak. Den kan konsumeres med ugali / polenta eller ris sammen med en kjøttgryte.

Er edderkoppplante spiselig?

En av de enkleste innendørs planter å vedlikeholde, produserer Spider Plant oksygen mens den renser luften hjemme og på kontoret ved å absorbere karbonmonoksid, formaldehyd og xylen. I tillegg er edderkoppplanter giftfrie og faktisk spiselige, noe som gjør dem trygge for kjæledyr og små barn.

Er edderkoppblomster giftige?

Edderkoppplanter inneholder kjemiske forbindelser som sies å være relatert til opium. Selv om de anses som ikke giftige, kan disse forbindelsene fremdeles føre til urolig mage, oppkast og diaré.

Liker Cleome sol eller skygge?

Voksende cleomes gjøres lettest ved å plante frø på det valgte stedet. De fleste steder er hensiktsmessige, da cleomes vil vokse og produsere cleome "edderkopp" -blomst i full sol for å skygge steder og ikke trenger noen spesiell type jord, bortsett fra godt drenering.

Hvordan holder du Cleomes blomstrende?

Beskjær eller dødhode, visende blomster fra plantene når kronbladene begynner å henges og dit. Kutt ned blomsterstammen under blomsterhodet. Fjern hele blomsten, inkludert den hovne delen ved bunnen, for å forhindre dannelse av frø og oppmuntre til videre blomstring.

Hva er fordelene med en edderkoppplante?

En av de enkleste innendørs planter å vedlikeholde, produserer Spider Plant oksygen mens den renser luften hjemme og på kontoret ved å absorbere karbonmonoksid, formaldehyd og xylen. I tillegg er edderkoppplanter giftfrie og faktisk spiselige, noe som gjør dem trygge for kjæledyr og små barn.

Hvor kan jeg kjøpe frø av edderkoppplanter?

Hvor å kjøpe edderkoppplanter? Frø, stiklinger & Mer…

Hvilke næringsstoffer trenger edderkoppplanter?

Gjødsel for edderkoppplanter bør brukes sparsomt, da overgjødsling vil føre til brune bladspisser like kjemisk lastet vann. Det er ingen spesifikk edderkoppgjødsel. Enhver allsidig, komplett, vannløselig eller granulær gjødsel med tidsfrigivelse som er egnet for potteplanter, er akseptabel.

Salatblad Basilikum Info Voksende Salatblad Basilikumplanter
Som alle basilikum, elsker salatblad varme temperaturer og trenger gjennomgående fuktig, rik jord. Basilikum bør plantes i et område med full sol med ...
Hva er Fino Verde Basil - Tips for dyrking av Fino Verde Basil
Hvordan dyrker jeg fino verde basilikum?Hva er den beste gjødsel for basilikum?Hva er den enkleste basilikumet å dyrke?Hvordan holder jeg basilikumpla...
Lime Basil Herb Care - Lær hvordan du dyrker lime basilikumplanter
Lime basilikum urt krever godt drenert jord. Hvis drenering er dårlig, graver du inn litt kompost før du planter. Hvis du dyrker lime basilikum urt i ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.