Dødelig

Hva er dødelig gulfarget sykdom Lær om dødelig gulfarging av palmer

Hva er dødelig gulfarget sykdom Lær om dødelig gulfarging av palmer
  • 4558
  • Michael Williams

Dødelig gulfarging (LY) er en fytoplasmasykdom som angriper mange arter av palmer, inkludert noen kommersielt viktige arter som kokosnøtt og daddelpalme.

  1. Hva forårsaker dødelig gulfarging av håndflatene?
  2. Hva som forårsaker dødelig gulfarging i kokospalmen?
  3. Hvilke palmer er påvirket av dødelig bronsing?
  4. Hvorfor er palmen min gul?
  5. Hvordan kurerer du en dødelig gul kokosnøtt?
  6. Hvilken type sykdom er dødelig gulfarging?
  7. Hva betyr gule palmeblader?
  8. Hva er sykdommene i kokosnøtt??
  9. Hvordan kontrollerer du kokosnøtt sykdom?
  10. Er det en kur mot dødelig bronsing?
  11. Hvordan behandles dødelig bronsing?
  12. Hva som forårsaker dødelig bronsing?

Hva forårsaker dødelig gulfarging av håndflatene?

Dødelig gulfarging (LY) er en fleembegrenset sykdom forårsaket av fytoplasma og overført av en planthopper.

Hva som forårsaker dødelig gulfarging i kokospalmen?

Dødelig gulfarging er en ødeleggende sykdom som rammer palmer, inkludert kokosnøtter. Det er forårsaket av fytoplasma, spesialiserte bakterier som overføres mellom planter av insektvektorer.

Hvilke palmer er påvirket av dødelig bronsing?

Palmer som for øyeblikket er kjent for å være berørt av dødelig bronsing (fra og med mai 2019) inkluderer julepalme, Bismarck-palme, Pindo-palme, Carpentaria-palme, kokosnøttpalme, kinesisk viftepalme, Kanariøyens daddelpalme, spiselig daddelpalme, pygmy daddelpalme, vill dato Palm, Fiji Fan Palm, Buccaneer Palm, Mexican Palmetto, Cabbage Palm, Queen ...

Hvorfor er palmen min gul?

Hvis det er gule frynser på en håndflate i mer enn tre dager, er det et sikkert tegn på at håndflaten har næringsmangel. Eldre blad som er gule indikerer kalium- eller magnesiummangel. Når det gjelder beskjæring av palmer, er den beste policyen å fjerne helt brune blad.

Hvordan kurerer du en dødelig gulaktig kokosnøtt?

Kjemisk kontroll av dødelig gulning oppnås med antibiotikumet oksytetracyklin HCl (Terramycin), som administreres til håndflatene som en væskeinjeksjon i kofferten. Som et terapeutisk tiltak bør systemisk behandling på en 4-måneders behandlingsplan begynne så tidlig som mulig etter symptomdebut.

Hvilken type sykdom er dødelig gulfarging?

Dødelig gulfarging (LY) er en fleembegrenset sykdom forårsaket av fytoplasma og overført av en planthopper. Historisk har LY bare skjedd i den sørlige tredjedelen av Florida.

Hva betyr gule palmeblader?

Noen ganger blir palmeblader gule hvis treets jord mangler viktige næringsstoffer, som nitrogen, mangan eller magnesium. Disse hjelper treet til å holde seg grønt og vokse ordentlig. Alternativt kan et skadedyr eller sopp føre til at palmebladene dine blir gule.

Hva er sykdommene i kokosnøtt??

Denne artikkelen er en liste over sykdommer i kokospalmer (Cocos nucifera).
...

Soppesykdommer
AlgbladflekkCephaleuros virescens
AntraknoseGlomerella cingulata (Colletotrichum gloeosporioides, anamorf)
Bitt bladCeratocystis paradoxa (Chalara paradoxa, anamorph)
Bipolaris bladflekkBipolaris incurvata

Hvordan kontrollerer du kokosnøtt sykdom?

Ledelse. Den mest effektive metoden for å håndtere sykdommen er å plante resistente kokosnøttvarianter som malayisk dverg eller Maypan; antibiotikabehandling er effektiv, men vanligvis ikke praktisk for storskala plantinger.

Er det en kur mot dødelig bronsing?

Lethal Bronzing får navnet sitt fra bronzing og hengende av palmeblader som begynner med de nedre fronds og fremover gjennom kronen. Det er hittil ingen kur for dødelig bronsing, bare forebygging.

Hvordan behandles dødelig bronsing?

I motsetning til dødelig gulfarging, er det ingen behandling for dødelig bronsing. Imidlertid kan antibiotikumet oksytetracyklin gis til nærliggende trær for å forebygge sykdommen, som spres av planthopperinsekter.

Hva som forårsaker dødelig bronsing?

Dødelig bronsesykdom er forårsaket av en fytoplasma, en ukulturell bakterie som ikke har noen cellevegg. ... Insektene sprer fytoplasmaet fra plante til plante når de besøker forskjellige verter under fôringsaktivitetene. Phytoplasmas er ikke kjent for å overleve utenfor verten, enten verten er plante eller insekt.

Weeping Pussy Willow Care Tips for Growing Weeping Pussy Willows
Plasser treet på samme nivå i jorden som det ble plantet tidligere, og fyll deretter hullet med jord, og tramp det ned med hendene. Du vil ha det lett...
Forbedre jordkvaliteten Hvordan kondisjonere jord for bedre plantevekst
7 måter å forbedre hagejord påLegg til kompost. Kompost er nedbrutt organisk materiale, og det er det beste du bruker for å forbedre hagen til hagen. ...
Steiner i hagen Hvordan arbeide med steinete jord
En metode for å håndtere steinete jord er å lage hevede bed eller berms for planter å vokse i, over steinete jord. Disse hevede sengene eller bermene ...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.