Orkideer

Vinter orkide krav som vokser orkideer om vinteren

Vinter orkide krav som vokser orkideer om vinteren
  • 4492
  • Henry Hill

5 tips for orkidépleie i vintermånedene

  1. Hva er laveste temperatur orkideer tåler?
  2. Skal jeg ta med orkideene mine om vinteren?
  3. Kan orkideer overleve ute om vinteren?
  4. Trenger orkideer gjødsel om vinteren?
  5. Hvor legger jeg orkideen min om vinteren?
  6. Hvordan beskytter jeg orkideen min mot frost?
  7. Gjør orkideer som bad?
  8. Vann du orkideer fra toppen eller bunnen?
  9. Hvor ofte vanner jeg orkideer om vinteren?
  10. Hvor lenge lever orkideer?
  11. Gjør orkideer som sol?
  12. Dør orkideer og kommer tilbake?

Hva er laveste temperatur orkideer tåler?

Generelt er temperaturer mellom 50 ° og 80 ° F (10 ° til 27 ° C) ideelle for orkideer; men sporadiske korte perioder med temperaturer over 38 ° C eller faller til og med 30-tallet (0 ° C) vil ikke skade de fleste orkideer så lenge det ikke dannes frost på bladene. Kaldeskade inkluderer skader fra temperaturer over og under frysepunktet.

Skal jeg ta med orkideene mine om vinteren?

Generelt er temperaturer mellom 50 ° og 80 ° F (10 ° til 27 ° C) ideelle for orkideer; men sporadiske korte perioder med temperaturer over 38 ° C eller faller til og med 30-tallet (0 ° C) vil ikke skade de fleste orkideer så lenge det ikke dannes frost på bladene. ... Om vinteren lyser blomstrende orkideer godt opplyste vinduskarm.

Kan orkideer overleve ute om vinteren?

Orkideer foretrekker dagtemperaturer på 75 ° F eller mer og nattetemperaturer på 65 ° F eller mer. Om vinteren er dette ikke alltid praktisk for å oppnå temperaturer som er så varme; det må imidlertid gjøres en innsats for å ikke la blomstrende orkideer bli utsatt for temperaturer som er betydelig kaldere enn dette.

Trenger orkideer gjødsel om vinteren?

Ja, gjødsle orkideen din hvis den vokser aktivt om vinteren. Hvis du ser nye røtter dukke opp, eller blader vokser, fortsett å gjødsle orkideen din gjennom hele vinteren.

Hvor legger jeg orkideen min om vinteren?

Du kan forlenge orkideens levetid ved å sørge for at den får nok lys på kortere vinterdager. Prøv å flytte det til det mest solrike rommet hjemme eller til rommet med flest vinduer. Orkideer elsker det lyse, indirekte lyset fra de fleste hjem eller kontorer. Bare husk at naturlig sollys er vinn-vinn.

Hvordan beskytter jeg orkideen min mot frost?

Hvordan redde en orkide fra kald skade

  1. Hold av med vann og la pottemiddelet tørke.
  2. Plasser orkideen i et fuktig miljø - en klar plastpose vil hjelpe.
  3. Hold orkideen borte fra overdreven varme - i.e. ovner, ventilasjoner, vedovner osv.

Gjør orkideer som bad?

Fordi orkideer er hjemmehørende i tropiske klima, elsker de fuktighet og vil trives i de dampende rammene på et bad. Bare vær sikker på at de har minimalt med sollys (et takvindu eller et lite baderomsvindu bør være nok til å holde dem lykkelige).

Vann du orkideer fra toppen eller bunnen?

Bare hell vann gjennom potten / rotoverflaten, dette vil løpe gjennom den klare potten og fylle pottekselet, la oss kalle dette et orkideebad! ... Ikke fall inn i fellen for å holde sildrende vann gjennom toppen, du vil på et eller annet tidspunkt ha for mye vann i bunnen av pottedekslet som vil råtne røttene.

Hvor ofte vanner jeg orkideer om vinteren?

Generelt, vann en gang i uken om vinteren og to ganger i uken når været blir varmt og tørt. Størrelsen på orkidébeholderen er også med på å bestemme hvor ofte du trenger å vanne, uavhengig av klimaforhold. Vanligvis trenger en 6-tommers pott vann hver 7. dag, og en 4-tommers pott trenger vann hver 5. til 6. dag.

Hvor lenge lever orkideer?

Orkideer er solide planter med lang levetid. Med riktig pleie kan de fleste orkideer leve rundt 20 til 22 år. Men når tiden går, begynner løvet å bli svakt og gi mindre blomster. Du må også holde orkideen fri for skadedyr og sykdommer; Ellers kan det føre til at orkidéen for tidlig dør.

Gjør orkideer som sol?

Uten tilstrekkelig lys, forvent frodig vekst, men ingen blomster. Utilstrekkelig lys er den vanligste årsaken til manglende blomstring. Disse plantene trives i sterkt lys, men direkte sollys kan brenne orkideer. Lyst, indirekte lys fra et østlig eller sørlig vindu er ideelt.

Dør orkideer og kommer tilbake?

Alt dette er normalt. Orkideen din er ikke død! Planten går ganske enkelt gjennom en naturlig periode i sin livssyklus som kalles dvalemodus. Denne sovende scenen gjør at orkideen din kan hvile og fornye energien før den blomstrer igjen til et vell av nydelige nye blomster.

Rainbow Bush Info Hvordan vokse en broket elefantbusk
Rainbow Bush Care Plasser brogd elefantbuske i indirekte sollys. Intens lys kan svi bladene og føre til at de faller ned fra planten. Planten skal vær...
Når skal du plante elefantørpærer
NÅR DU SKAL PLANTE: Elefantører blir plantet om våren etter at det er fare for frost. Knollene vil ikke vokse før jorden er varm, så ikke plant dem fø...
Er elefantørplanter giftige?
Elephant Ear Plant Safety Bladene og stilkene er de giftigste delene av plantene. Selv å berøre dem kan forårsake hudirritasjon og kløe, og hvis du få...

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.